Skip to content
Social

Eugen Tomac, dezamăgit de ratarea calificării României în finala Eurovision: Tirania minorităţii este una dintre bolile cu care se confruntă societatea europeană

agerpres.ro

Președintele PMP, Eugen Tomac, consideră că România a ratat, joi seară, finala Eurovision din cauză că s-a promovat o ideologie de gen agresivă ”de progresiştii care luptă împotriva meritocraţiei”.

”România a ratat finala Eurovisioin cauza ideologiei de gen promovate agresiv de progresiştii care luptă împotriva meritocraţiei”, a scris Eugen Tomac, vineri, pe facebook.

Parlamentarul a reamintit și de episodul din finala Eurovision România, când  Laura Bretan a fost refuzată ”din cauza opiniilor sale pro-creştine”, în fața contracandidatei Ester Peony.

”În urmă cu două luni, am atras public atenţia că se creează un precedent periculos prin faptul că Laura Bretan nu a fost desemnată ca reprezentat al României la Eurovision, deşi câştigase categoric votul românilor, din cauza opiniilor sale pro-creştine. Mi-au sărit atunci în cap mulţi că nu înţeleg că Eurovisionul e un concurs al diversităţii cu orice preţ şi că trebuie să mergem pe ceva mai LGBT friendly. Rezultatul este că, doi ani consecutiv, România nici măcar nu s-a calificat în finala Eurovision.

Eu nu am absolut nimic împotriva minorităţilor sexuale sau de altă natură. Din contră, chiar cred că drepturile acestora trebuie protejate de instituţiile statului. DAR asta nu înseamnă că e firească încălcarea principiului meritocratic doar pentru a promova un anumit tip de ideologie. Dacă dăm la o parte oamenii valoroşi doar pentru că nu fac parte dintr-o anumită minoritate, nu progresăm, ci regresăm. E un reflex comunist de anii ’50 – şi atunci, oamenii de valoare erau marginalizaţi, în timp ce alții erau puşi în funcţii înalte doar pentru că aveau „origini sănătoase”, a mai adăugat politicianul.

Eugen Tomac a mai precizat că ”tirania minorităţii este una dintre bolile cu care se confruntă societatea europeană”, fapt care va servi extremiștilor naționaliști să obțină mandat în Parlamentul European (PE).

”Tirania minorităţii este una dintre bolile cu care se confruntă societatea europeană şi una dintre cauzele pentru care extremiştii naţionalişti vor ajunge să obţină, după unele prognoze, aproape o treime din mandatele din viitorul Parlament European. Când valoarea este pusă mai jos de ideologia progresistă de gen, apar fracturi majore la nivelul societăţii”, a conchis liderul PMP.

Reacția lui Eugen Tomac vine în contextul în care reprezentanta României la Eurovision, Ester Peony a ratat, joi seară, calificarea în finală. Este pentru al doilea an consecutiv când România nu ajunge în finala renumitului concurs, după ce în 2018 trupei ”The Humans” i s-a întâmplat același lucru.

Până în anul 2018, toți reprezentanții României la Eurovision au ajuns în finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *