Skip to content
Politică

Eugen Tomac dinamitează guvernul Dăncilă cu DOCUMENTE: Au întrecut orice limită! EXCLUSIV

Vineri, PSnews.ro a luat parte la conferința de presă susținută de către președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, în cadrul căreia au fost dezbătute trei teme: scandalurile din justiție, campania de strângeri de semnturi demarată de către PMP împotria pensiilor speciale, strategia PMP pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

În cadrul conferinței, Eugen Tomac a anunțat faptul că PMP dorește depunerea unei moțiuni de cenzură pentru schimbarea actualului Guvern, care este din punctul său de vedere „decredibilizat complet”. De asemena, a solicitat demisia ministrului justiției, Tudorel Toader, având în vedere acuzațiile nefondate aduse la adresa procurorului general Augustin Lazăr.

Tot aici, un atac cu documete a fost lansat de către președintele PMP la adresa Partidului Social Democrat. Este vorba despre programul de guvernare al Guvernului Dăncilă:

  • România crește sănătos, 800 de milioane de euro pentru sectorul sănătate, prin intermedul a patru programe operaționale . PMP a solocitat la începutul anului de la Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, date în legătură cu absorbția fondurilor europene pentru construcția de spitale din bani alocați de către UE. Răspunsul a fost primit pe 14 martie 2018: nu intră în competența ministrului fondurilor europene atragerea de fonduri europene pentru construcția de spitale, ci este în atribuția mnistrului dezvoltării;
  • solicitare a PMP către Paul Stănescu cu privire la oferirea de  date exacte pentru construcția de spitale. Răspunsul a fost primit în mai 2018 : se are în vedere accelerarea procesului de  îmbunătățirea a  procedurilor cu privire la atragere de fonduri europene, dar responsabilitatea pentru gestionarea proiectului revine ministerului  sănătății;
  • revenire a PMP asupra subiectului, adresată tot lui Paul Stănescu. Răspunsul a fost primit de această dată pe 26 iulie 2018: există o strategie națională de sănătate și că se are în vedere atragerea de fonduri europene pentru construcția de spitale, dar s-au depus proiecte doar pentru atragerea a 19 milioane de euro;
  • o altă solicitare, pe același subiect – construcția spitalelor regionale – depusă în luna septembrie de către PMP.  De această dată au fost cerute date cu privire la studiile de fezabilitate, depunerea cererilor pentru cele trei spitale, dacă mai există întârzieri. În răspunsul primit a fost specificat încă o dată  faptul că ministerul sănătății are calitatea de beneficiar, ei fiind  în măsură să se pronunțe în legătură cu acest subiect;
  • adresare făcută de PMP către ministerul sănătății în vederea obținerii informației necesare clarificării acestui subiect. Singurul răspuns primit a fost faptul că se dorește construcția unui complex  medical Carol Davila în București, dar încă se mai caută o locație.

Regăsiți mai jos imginile cu documentele prezentate de către președintele PMP. 

Chestionat în legătură cu eșecul  moțiunii de cenzură simplă depusă de către USR și PNL împotriva lui Tudorel Toader, Eugen Tomac a declarat că:„respingerea a fost un răspuns din partea coaliției că nu a vrut să fie părtașă la o inițiativă a opoziției. Tudorel nu mai este nicidecum în grațiile actualei puteri. Acest lucru este evident și clar. Mai mult decât atât, cred că ministrul justiției s-a compromis prin modul cum a acționat în ceea ce privește procedura de revocare a procurorului general.  Faptul că nu am reușit să votăm secret, propunere înaintată de către PMP, eu consider că este o eroare pentru că politic, dacă reușeam să trecem motiunea simplă împotriva lui Toader cream o breșă puternică în randul coaliției de guvernare și lucrurile ar fi stat cu totul altfel la ora actuală pentru că singurul care îl mai susține acum pe ministrul justiției este  domnul Tăriceanu. În cazul în care moțiunea trecea cu voturi ale PSD, cred că această dispută dintre PSD și ALDE ar fi fost mult mai aprinsă și ajuta la înlăturarea Guvernului.” , a spus președintele PMP.

Privitor la stadiul în care se află crearea unui pol politic  PMP – USR – PNL împotriva PSD, dorință a membrilor PMP, Tomac a spus că „am avut discuții și cu domnul președinte Orban și cu Barna, fiecare partid vrea să meargă separat la alegerile europarlamentare. Consider că era mult mai convingător un mesaj comun pentru cetățeni deoarece românii așteaptă o alternativă credibilă la PSD. Să nu uităm că din  cei 3200 de primari, puterea actuală deține peste 2000 de primari, iar opoziția nu va putea obține mai multe mandate mergând separat pentru că totdeauna coalițiile electorale au reușit să obțină scoruri mult mai bune pentru că oamenii au mai multă încredere într-un pol mai puternic. Separat nu cred că PNL  și USR, inclusiv noi, vom reuși să obținem mai multe mandate decât PSD la europarlamentare. Dacă mergeam  într-un bloc comun am fi avut șansa să obținem mai multe mandate și dădeam semnalul că se creează o nouă perspectivă pentru o nouă majoritate în Parlament  pentru 2020, inclusiv un candidat comun la alegerile prezidențiale. Aceasta ar fi fost soluția pe care noi am propus-o, dar celalte partide au evitat să dea un răspuns.”, a declarat în exclusivitate pentru PSnews.ro, Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *