Skip to content
Internațional

Eugen Tomac: Donald Trump este soluția pentru a menține America puternică și unită. Avem nevoie de America implicată, alături de Europa

Inquam Photos / George Calin

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) a apreciat miercuri, într-o postare pe Facebook, că Donald Trump este soluția pentru a menține America puternică și unită, în contextul în care în SUA sun anunțate, treptat, rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA și care arată o cursă strânsă între actualul președinte și fostul vicepreședinte Joe Biden.

Pentru mine, America este mai mult decât o țară pe care o simt aproape. O cunosc bine, am mulți prieteni acolo și o respect enorm. Prima dată am vizitat-o la invitația Departamentului de Stat, acum 15 ani. De atunci, legăturile mele cu Statele Unite s-au înmulțit și voi continua să susțin cu toată forța întărirea relațiilor pe toate palierele cu cel mai important partener strategic al României. La aceste alegeri cu o miză uriașă, cu o societate puternic scindată, cred că Donald Trump este soluția pentru a menține America puternică și unită! Vin vremuri grele, iar noi avem nevoie de America implicată, alături de Europa!”, a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Cetățenii Statelor Unite ale Americii s-au prezentat marți la urne pentru un scrutin istoric pentru viitorul țării și al relațiilor internaționale în care au fost chemați, pe fondul unei țări divizate, polarizate și cel mai puternic afectate de pandemia de COVID-19, să își aleagă președintele dintre cei doi contracandidați care își dispută fotoliul prezidențial din Biroul Oval, președintele în funcție Donald Trump (Partidul Republican) și fostul vicepreședinte Joe Biden (Partidul Democrat).

Potrivit celor mai recente estimări publicate de mass-media americană, în special Fox News, Joe Biden este creditat cu 238 de electori, în timp ce Donald Trump cu 213 de electori. Viitorului preşedinte îi sunt necesari 270 de electori pentru a câştiga alegerile prezidenţiale americane.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *