Skip to content
Puterea Știrilor Video

Eugen Tomac, după întâlnirea Iohannis-Trump: E prima dată când se vorbește la cel mai înalt nivel despre asta. Avem 1 milion de români în SUA

Featured Video Play Icon

Președintele PMP, Eugen Tomac, aflat joi în studioul „Puterea Știrilor” a vorbit, printre altele, și despre vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA. Amintim că președintele Klaus Iohannis a efectuat marți a doua sa vizită de lucru la Casa Albă, fiind primit din nou de Donald Trump în Biroul Oval după întrevederea din 9 iunie 2017, când șeful statului a devenit primul lider din Europa Centrală și de Est primit de liderul SUA la Casa Albă.

Vizita a fost concretizată prin semnarea primului document comun după aproape un deceniu. Astfel, președinții României şi Statelor Unite ale Americii, Klaus Iohannis şi Donald Trump, au adoptat marţi, la Washington, o declaraţie comună care priveşte întărirea relaţiilor dintre cele două state, prima astfel de declarație la nivel prezidențial după adoptarea, în 2011, Declaraţiei Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI.

Eugen Tomac: Avem 1 milion de români în America

„Orice contact la nivel înalt între reprezentanții statului român și Administrația Americană este de bun augur având în vedere relația noastră specială încununată prin parteneriatul strategic pentru secolul 21, semnat la Washington în septembrie 2011. Am făcut parte din delegația președintelui Băsescu atunci când s-a semnat acest parteneriat strategic important. Cred că a fost o vizită importantă și  pentru președintele SUA pentru că am văzut că în Biorul Oval a făcut referiri la mult mai multe chestiuni decât vizează agenda noastră bilaterală, ceea ce arată că s-a simțit cumva ca în familie în prezența președintelui României, făcând trimitere și la China, Federația Rusă.

Sunt lucruri care au fost întărite în ceea ce privește relația noastră bilaterală. Știm că președintele Trump este foarte direct, este cu mult diferit față de predecesorii săi. E pentru prima dată când se vorbește la nivelul cel mai înalt despre posibilitatea de a elimina vizele pentru SUA, ceea ce este un lucru bun. Eu încurajez această cooperare româno-americană. Sunt unul dintre cei care susțin că avem nevoie ca acest parteneriat strategic să fie cât mai viu, nu doar să se limiteze la câteva colaborări punctuale(…).

Mă bucur că a făcut referire și al prezența numeroasă a românilor în SUA. Avem 1 milion de români în America”, a declarat Eugen Tomac la Puterea Știrilor.

 

 

1 comentariu la “Eugen Tomac, după întâlnirea Iohannis-Trump: E prima dată când se vorbește la cel mai înalt nivel despre asta. Avem 1 milion de români în SUA

  1. numai un popor de idioti se pot bucur de aceasta vizita a presedintelui iohanis in america la redesdintele trump ==prteneriat srtategic cu sua poate ca poporul roman a uitat ca prinanii 1 950 romania avea un altfel de parteneriat == ARLUS == asociatia de prietenie romania ununea sovietica == si ca urmare sau consituit sovromurile SOVROM CEREAL SOVROM TRACTOR etc DIN CARE ROMANIA A AVUT NUMAI DE PIERDUT ACUM IN PARTENERIATUL STRATEGIC CU SUA CE CASIGA ROMANIA DECAT CA 2 %DIN PIB PENTRI ARMATA ZIC SA NE FIE NUMSAI DE BINE ZICAL EUROPEI IBERE RUSINICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *