Skip to content
Politică

Eugen Tomac: Este absolut necesar ca toate statele să îi trateze în mod egal pe cetățenii europeni, indiferent de țara din care provin

Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a pledat, luni, în Parlamentul European, pentru crearea de mecanisme și instituții care să se asigure că europenilor care desfășoară activități lucrative sau permanente nu se le sunt încălcate drepturile doar pentru că provin din alte state UE. Fiecare cetățean trebuie să se simtă în siguranță la locul de muncă și trebuie să se bucure de securitate socială, a subliniat demnitarul.

Cred că una dintre cele mai mari reușite ale Uniunii Europene este că le putem garanta cetățenilor noștri că se pot deplasa liber și să își găsească un loc de muncă mai bine plătit dintr-o țară, în altă, dar dincolo de aceste mari reușite există o serie de probleme pe care pandemia COVID-19 le-a scos în evidență, și anume că muncitorii transfrontalieri, muncitorii detașați și cei sezonieri sunt cei mai expuși în fața vulnerabilităților prin care trec societățile noastre. Tocmai de aceea, pentru că vin dintr-o țară unde aproape 4 milioane de concetățeni au ales să își petreacă restul vieții într-un alt stat, beneficiind de facilități, cred că este extrem de important să le garantăm tuturor drepturile pe care legislația noastră le are. Este vital ca Autoritatea Europeană a Muncii să înceapă să își desfășoare cât mai rapid activitatea, pentru că avem un set de responsabilități față de acești cetățeni”, a declarat Eugen Tomac, luni, în plenul Parlamentului European, citat de b1.ro.

În intervenția sa eurodeputatul PMP a explicat că „fiecare cetățean european trebuie să se simtă în siguranță la locul de muncă, trebuie să îi fie asigurată securitatea socială, iar Uniunea Europeană va fi puternică și va da un semnal de siguranță pentru fiecare cetățean atunci când normele noastre vor fi pe deplin aplicate de fiecare stat”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *