Skip to content
" "
Societate

Eugen Tomac ia atitudine în cazul fetiței din Mehedinți: O să le cer colegilor mei din PMP să inițieze o comisie de anchetă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Președintele PMP, Eugen Tomac a scris, vineri, într-o postare pe facebook că va solicita colegilor partidului pe care îl reprezintă, să inițieze o comisie de anchetă cu privire la cazul fetiței de 8 ani, din Mehedinți, luată cu poliţiştii de lângă asistentul maternal.

”În fața brutalității autorităților române, care au luat cu forța o fetiță de 8 ani de lângă familia ce o crescuse, mă încearcă sentimente de revoltă și de furie.

Ca tată, pot spune că nimic nu justifică o agresiune din partea oamenilor legii asupra unui copil nevinovat.

Ca politician, cred că drama de astăzi este dovada eșecului actualei puteri și a tarelor care există în sistemului de justiție. Nu mergi în casă peste niște copii cu poliția echipată de intervenție, nu bruschezi tu, procuror sau polițist, o fetiță speriată de o asemenea desfășurare a forțelor de ordine.

O să le cer colegilor mei din PMP să inițieze, în Parlamentul României, o comisie de anchetă cu privire la evenimentele de astăzi. Cei vinovați trebuie să plătească și trebuie să ne asigurăm că asemenea lucruri nu se vor mai întâmpla în țara noastră.

Nicio acțiune sau o normă legală nu poate să fie deasupra drepturilor copilului!”, a scris Eugen Tomac pe facebook.

O fetiţă de opt ani a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. „Nici criminalii nu sunt luaţi cum luaţi fetiţa aceasta”, au spus localnicii.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *