Skip to content
Externe

Eugen Tomac: Kremlinul a declanșat un război unde nu se mai ține cont de reguli, unde sunt maltratați oameni de toate vârstele

Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, consideră că suspendarea Federației Ruse din Consiliul Drepturilor Omului, o decizie luată joi de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, va cântări extrem de greu inclusiv în ceea ce privește ancheta de la Curtea Internațională de Justiție.

„Inițiativa Statelor Unite de a exclude Federația Rusă din Consiliul pentru Drepturile Omului reprezintă un semnal extrem de puternic în ceea ce privește încălcarea flagrantă a drepturilor omului. Până la urmă, discutăm aici despre crime de război, ceea ce se întâmplă în Ucraina. Kremlinul a declanșat un război unde nu se mai ține cont de reguli, unde sunt maltratați oameni de toate vârstele, unde am văzut că femeile sunt supuse unor abuzuri greu de înțeles și de acceptat și, evident, unde s-au comis masacre și tortură”, a declarat eurodeputatul român.

Rezoluția a fost adopată cu 93 de voturi „pentru”, 24 „împotrivă și 58 de abțineri.

„Acest mesaj ajută și la ancheta care este declanșată de către Națiunile Unite prin instrumentele care există în prezent. Să nu uităm că Curtea Internațională de Justiție, la ora actuală, anchetează reclamația pe care a făcut-o Ucraina în ceea ce privește acest război. Mesajul pe care îl transmite politic astăzi Organizația Națiunilor Unite va cântări extrem de greu inclusiv în ceea ce privește această anchetă”, a adăugat Eugen Tomac, informează b1tv.ro.

Între timp au avut o reacție și Kremlinul, dar și Ministerul rus al afacerilor externe. Moscova consideră că decizia a fost una „ilegală” și „motivată politic”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *