Skip to content
Puterea Știrilor Video

Eugen Tomac, la momentul adevărului: de ce nu a avut Peter Eckstein-Kovacs susținerea PMP. Întrebare pentru PNL-USR

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Eugen Tomac, președinte al PMP, a vorbit în cadrul ediției video „Puterea Știrilor” despre argumentele care au stat la baza deciziei formațiunii politice de a nu-l susține pe candidatul opoziţiei, Peter Eckstein-Kovacs, pentru funcţia de Avocat al Poporului.

Precizăm că PMP l-a propus pentru această funcţie pe avocatul Cătălin Voinea-Mic.

PMP nu l-a mai susținut pe Kovacs dintr-un motiv foarte simplu. Profesional nu am ce să îi reproșez, este un om care a făcut performanță în domeniul în care activează, dar am avut o dezbatere lungă în grupul nostru parlamentar, iar colegii au venit și au prezentat opinii extrem de riscante și greu de înțeles pentru un om care poate să apere Constituția din această poziție, și aici mă refer la declarații pro autonomie pe criteriul etnic. Este inadmisibil așa ceva. Eu, ca om politic, nu pot gira prin votul meu un om care nu este loial față de Constituția României. Atunci când îți asumi acest mesaj extrem de tranșant în care ceri autonomie pe criteriu etnic, limba maghiară să devină a doua limbă de stat, nu am putut valida prin votul nostru, prin urmare am mers pe formula unui candidat pe care îl cunoaștem.

Eu îi întreb pe cei din PNL și USR: Chiar nu au o problemă cu cetățenii români atunci când în mod asumat militează pentru crearea unei entități autonome pe criteriu etnic? Chiar nu există o problemă?”, a declarat președintele PMP Eugen Tomac, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *