Skip to content
Politică

Eugen Tomac (PMP): Conflictele din imediata vecinătate a UE sunt și trebuie să rămână subiecte pe agenda noastră

Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul Eugen Tomac a vorbit despre ședința Biroului Grupului PPE, unde a participat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

„Invitatul special la ședința Biroului Grupului PPE din această dimineață este doamna Angela Merkel, unul dintre cei mai valoroși lideri pe care îi are Uniunea Europeană.

Discurs bun și practic despre prioritățile europene, despre nevoia de adaptare la noile provocări, despre nevoia și utilitatea digitalizării, despre importanța consolidării statului de drept în toate țările membre.

Cancelarul Germaniei a vorbit despre criza de sănătate prin care trecem și despre nevoia de consens pentru a reconstrui economiile europene. Pentru că ne aflăm într-o situație specială, avem nevoie de soluții speciale.

Bineînțeles, nu a lipsit din intervenția doamnei Merkel preocuparea legată de schimbările climatice care sunt tot mai evidente. Este esențial să ne adaptăm economiile la noile exigențe ce țin de protejarea mediului.

Desigur, și conflictele din imediata vecinătate a UE sunt și trebuie să rămână subiecte pe agenda noastră, la fel cum evoluția situației din Afganistan și consecințele ei obligă statele membre să vină cu soluții imediate pentru a face față oricăror provocări.

Am observat, de asemenea, dorința fermă exprimată de cancelarul german în ceea ce privește integrarea Serbiei și a Albaniei în Uniunea Europeană.

Un discurs bun, clar și direct, care ne lipsește, din nefericire, la București”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *