Skip to content
Republica Moldova

Eugen Tomac (PMP), despre alegerile anticipate din Republica Moldova: Există premise ca partidele pro-europene să obțină o majoritate

psnews.ro

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac a prefațat alegerile generale anticipate din Republica Moldova, despre care spune că are de ales fie să se apropie de România și UE, fie să rămână în continuare în zona de influență puternică a Federației Ruse. „Există însă premise ca partidele pro-europene să obțină o majoritate”, a subliniat europarlamentarul.

Republica Moldova are de ales între vectorul vestic, pro-european, deci o apropiere de România și Uniunea Europeană, sau dacă rămâne în zona de influență puternică în continuare a Federației Ruse. Tocmai de aceea alegerile sunt extrem de importante. Există însă premise ca partidele pro-europene să obțină o majoritate. Rămâne de văzut însă dacă cetățenii Republicii Moldova din Republica Moldova, dar în mod special și de peste hotare se vor prezenta la urne”, a declarat eurodeputatul PMP, la Radio Europa Liberă.

Eugen Tomac a reclamat numărul mic de secții înființate peste hotare. „Din păcate, s-au înființat doar 150 de secții, în condițiile în care partidele pro-europene au cerut peste 200 de secții de vot să se înființeze peste hotare”, a adăugat oficialul european.

În România au fost organizate 12 secții de votare – cele mai multe în București, la consulat și la ambasadă.

Acest guvern interimar, care este o moștenire de la fostul președinte Dodon, împreună cu Comisia Electorală Centrală, a luat această decizie de a reduce semnificativ numărul secțiilor de votare sau de a nu înființa secții noi acolo unde s-a solicitat. Toți cetățenii Republicii Moldova pot vota începând cu ora 7, ora României, în toate cele 12 secții deschise pe teritoriul României. Trebuie să aibă la ei buletin al Republicii Moldova sau pașaport valabil pentru a-și putea exprima dreptul la vot. Votul se va încheia la orele 21”, a mai spus Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *