Skip to content
Politică

Eugen Tomac (PMP) explică de ce măsurile economice luate de PSD au umflat prețurile la produsele de bază

Președintele PMP, Eugen Tomac, explică într-o postare pe pagina sa de Facebook de ce măsurile economice luate de guvernul PSD a umflat, la propriu, prețurile la produsele de bază. Tomac începe postarea făcând o comparație între liderul social-democrat, Liviu Dragnea și președintele Turciei, Recep Tayyiă Erdogan.

„Dragnea și Erdogan își doresc, în egală măsură, o societate controlată, în care prețul de aprozar să nu fie sensibil la erorile politice și economice majore ale regimurilor pe care le conduc”, scrie liderul PMP.

Acesta continuă și arată cum în februarie anul acesta, prețurile au crescut, comparativ cu luna februarie 2018, cu 3.8%.

„În România, preţurile în luna februarie 2019, comparativ cu luna februarie 2018, au crescut cu 3,8%. Legumele şi conservele de legume s-au scumpit faţă de decembrie 2018 cu 15,77%, cartofii cu 21%, fructele şi conservele de fructe cu 5,16%, citricele cu 5,53%, combustibilii cu 2,66%, tutunul şi ţigările cu 2,62%, serviciile de apă, canal şi salubritate cu 1,9%, serviciile de telefonie cu 2.04%, pâinea, produsele de franzelărie şi specialităţile cu 1,27%. Rata inflaţiei a crescut în februarie la 3,8%”, mai spune Tomac.

Președintele PMP are și explicația pentru aceste cresteri de preț: „Aceste creșteri de prețuri sunt consecințe ale măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc: liderul PSD a presat banca centrală să menţină ROBOR-ul la un nivel scăzut, a impozitat capitalul străin şi companiile, a demonizat băncile, ba chiar a propus înfiinţarea de aprozare la care marfa se vinde la un preț impus de stat. Măsuri similare au împins însă Turcia în recesiune. Același lucru se va întâmpla și cu România dacă PSD-ALDE va continua să prigonească investitorii și să ignore valorile pieței libere: mai devreme sau mai târziu, vom intra în criză”, încheie Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *