Skip to content
Politică

Eugen Tomac (PMP): Voi lucra direct cu comisarul european din Croația, pentru crearea de mecanisme care să faciliteze revenirea cetățenilor estici acasă

Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, a anunțat că va lucra direct cu trimisa Croației pentru postul de comisar european pentru Democrație și Demografie, cu care are „o relație foarte bună” și care „înțelege perfect cât de important este să se creeze mecanisme noi prin care să îi sprijinim pe cetățenii statelor din est care își doresc să revină acasă”, scrie b1.ro.

Chiar în aceste clipe, la întâlnirea grupului PPE de la Strasbourg, actualul Președinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și viitorul Președinte al Comisiei, Ursula von der Leyen, prezintă comisarii PPE din viitorul Colegiu al comisarilor europeni.

Colega noastră din Croația, europarlamentarul Dubravka Šuica este propusă comisar pentru Democrație și Demografie. Aceasta și-a propus să elaboreze politici și strategii pentru diminuarea migrației forței de muncă din Europa de Est către Europa de Vest.

Voi lucra direct cu viitorul comisar cu care am relație foarte bună și care înțelege perfect cât de important este să se creeze mecanisme noi prin care să îi sprijinim pe cetățenii statelor din est care își doresc să revină acasă”, a scris Eugen Tomac, marți seară, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *