Skip to content
Puterea Știrilor Video

Eugen Tomac, președintele PMP: Vă spun cu toată responsabilitatea, nu există solidaritate între europarlamentarii români la Bruxelles

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul și președintele PMP, Eugen Tomac, s-a arătat mâhnit că între europarlamentarii români de la Bruxelles nu există solidaritate, deși toți au fost aleși de români să reprezinte România.

”Vă spun cu toată răspunderea, sunt foarte mâhnit, pentru că nu există o solidaritate între europarlamentarii români la Bruxelles. Există mize mici și mize foarte mici sau interese de conjunctură. Dar să discutăm despre România și cum putem face mai mult pentru țara noastră se discută foarte puțin și acest lucră mă deranjează.E esențial ca în momente cheie și de interes pentru România să nu uităm că acolo ne-au trimis milioane de români pentru a reprezenta interesele națiunii noastre în forul legislativ european și nu pentru a ne duce să facem shopping sau să stăm pitiți prin birouri”, a spus Eugen Tomac la ”Puterea Știrilor”.

În privința nominalizărilor făcute de Guvernul Dăncilă pentru postul de europarlamentar, președintele PMP a afirmat că nominalizarea Rovanei Plumb a făcut mult rău României, pentru că imaginea țării ”s-a făcut țăndări în doar câteva ore de audiere” în Comisia Juridică.

”Cred că am fost primul care a anunțat că Rovana Plumb este o nominalizare proastă. Și s-a dovedit încă o dată că pentru doamna Dăncilă pălăria de prim-ministru este foarte mare. Nu a înțeles un lucru elementar, că la Bruxelles nu poți merge cu persoane vulnerabile.

N-aș considera-o atât de vinovată pe Rovana Plumb, care atât poate, în schimb principalul responsabil e Dăncilă. A reușit să pună țara într-o situație extrem de delicată.

Sigur că comisarii sunt propuși de guverne, sunt oameni politici, însă te uiți bine pe cine nominalizezi acolo, astfel încât să nu pui țara într-o situație delicată, pentru că acolo nu s-a discutat despre Plumb sau despre Dăncilă, s-a discutat despre România.

Este regretabil. Și cu costuri foarte mari, pentru că imaginea unei țări se face țăndări în câteva ore, după o asemenea audiere”, a adăugat Eugen Tomac.

Cât despre a doua și a treia propunere, Dan Nica și Gabriela Ciot, europarlamentarul PMP s-a arătat convins că alegerea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi cea din urmă.

”În privința celorlalte propuneri, Dan Nica și Gabriela Ciot, cel mai probabil va fi acceptată doamna. Ursula von der Leyen a spus clar că veni cu o Comisie formată 50% din bărbați și 50% din femei. Mandatul domniei sale de președinte desemnat al Comisiei Europene a fost validat în Parlamentul European cu doar 8 voturi peste, deci există multe sensibilități pe care trebuie să le armonizeze”, a mai spus Eugen Tomac la ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *