Skip to content
Politică

Eugen Tomac, primele reacții după discuțiile cu președintele Iohannis

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, joi, că la discuțiile de la Cotroceni, președintele României, Klaus Iohannis, a discutat cu parlamentarii pentru diaspora despre mecanismele de vot de care trebuie să beneficieze românii de peste hotare la alegerile viitoare.

Acesta susține că și-a exprimat punctul de vedere cu privire la această inițiativă, subliniind că a elaborat acest proiect privind votul prin corespondență alături de colegii din PMP, și „sper că se va ține cont de opiniile noastre”.

Totodată, președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că „președintele simte că există o reticență din partea partidelor în ceea ce privește votul prin corespondență” și nu crede că este o variantă bună acum, potrivit b1.ro.

În același timp, inițiatorul legii privind votul prin corespondență spune că este dezamăgit de faptul că la trei săptămâni de la alegerile din toamnă, PSD și PNL au respins această lege.

„Sper ca din proiectul de lege pe care l-am propus noi să iasă o lege bună care să răspundă unei necesități. Dacă nu facem asta, statul român îi sancționează pe români. Faptul că nu le creează condiții pentru exercitarea unui drept garantat de Constituție, statul intră în contradicție cu tratatul european”, a afirmat Eugen Tomac.

Un alt subiect de discuție a fost reprezentarea românilor din străinătate în Camera Deputaților. Președintele PMP consideră că cei patru parlamentari care reprezintă interesele românilor plecați peste hotare sunt prea puțini, potrivit b1.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *