Skip to content
Politică

Eugen Tomac, reacție furibundă după ce a picat moțiunea de cenzură: Cu Dăncilă în fruntea Guvernului, România se afundă tot mai mult

Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Tomac, președintele PMP a dat cărțile pe față și a explicat de ce a picat moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă. El a criticat lipsa de curaj a colegilor din Opoziție de a veni cu nume clare de premier, ministru de Externe și de Justiție.

De ce nu a reușit moțiunea?

Guvernul Dragnea 3 trebuia măturat de la Palatul Victoria și am avut această șansă.

Dăncilă nu este prim-ministru, ea a fost numită, pentru că Dragnea și-a dorit în această funcție un om slab și docil.

România merită un restart real. Poporul român a sancționat dur PSD-ul pe 26 mai. Politica lor primitivă trebuia taxată până la capăt printr-o moțiune care să reușească indiferent de compromisuri.

Românii au demonstrat că vor schimbare, dar beneficiarii reali ai votului din 26 mai nu s-au putut ridica la acest nivel de așteptare. Eu sunt sigur că moțiunea ar fi reușit dacă făceam câteva chestiuni esențiale.

În primul rând, anunțam cine urmează să vină premier. Un candidat susținut de toată opoziția, nu doar de două – trei partide. Un premier de succes agreat de toți i-ar fi mulțumit pe români. Era o datorie, o dovadă de patriotism să scapi țara de acest Guvern, expresia perfectă a tot ce este mai rău în politică.

Dacă aveam anunțată o asemenea persoană, moțiunea trecea!

După numele premierului, trebuia anunțat cine urmează să vină ministrul al Justiției, spre a corecta tot ce Tudorel Toader a distrus.

De asemenea, un nume important pentru portofoliul de la Externe, care să pregătească alegerile prezidențiale în Diaspora. Acesta ar fi fost în mod sigur un gest real prin care îi convingeam pe români că le-am înțeles doleanțele.

Cu Dăncilă în fruntea Guvernului, România se afundă tot mai mult și noi, opoziția, dăm semnalul că nu prea putem ține pasul cu ceea ce românii așteaptă – o schimbare reală.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la toamnă, dacă după prezidențiale scăpăm de guvernarea de tip Teleorman”, a scris Eugen Tomac pe facebook.

PNL, PMP, UDMR și USR au depus o moțiune de cenzură în Parlament, dar au strâns abia 200 de voturi din cele 233 necesare pentru a demite guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *