Skip to content
Puterea Știrilor Video

Eugen Tomac se așteaptă la o campanie electorală atipică la prezidențiale: Candidații sunt slabi, fug de dezbateri

Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, invitat în studioul Puterea Știrilor, a declarat că se așteaptă ca această campanie a alegerilor prezidențiale „să nu fie una liniștită”.

Potrivit președintelui PMP, candidatul partidului la prezidențiale, Theodor Paleologu, își dorește de o lună de zile dezbateri cu ceilalți candidați la alegeri, însă este refuzat de aceștia.

Totodată, Tomac a precizat că Paleologu este „un lider care ar reașeza România în elita statelor UE”.

„Nu va fi o campanie liniștită. Nu este liniștită. Din nefericire, avem o campanie atipică pentru că candidații la prezidențiale sunt slabi. Doamna Dăncilă, Diaconu, Dan Barna fug de dezbateri. De o lună de zile Paleologu își dorește dezbateri cu cei care își doresc să ajungă în cea mai importantă funcție în stat. Sfidezi democrația atunci când nu accepți să vii să dezbați pe chestiuni ce țin de stat. Că ne referim la sănătate, la Constituție, reforma administrativă, chestiuni ce țin de apărare, sunt toate chestiuni ce țin de portofoliul de președinte. Să nu uităm că avem cazurile acestea șocante de la Caracal cu dispariții de copii, omoruri, unde nu avem o rezolvare, dar nici nu vine nimeni să ne dea un diagnostic exact la ceea ce se întâmplă. Societatea nu poate merge așa, în neștire, undeva unde nu duce nicăieri. De aceea este nevoie de un președinte sfătuitor, care să asculte pe toată lumea, să tragă concluzii și să vină să dea direcții către care să se îndrepte statul.

Este în mod clar un lider (n.r – Theodor Paleologu) care ar reașeza România în elita statelor UE. Un lider care comunică liber”, a declarat Eugen Tomac la Puterea Știrilor.

Campania electorală începe, oficial, pe 12 octombrie. Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur de scrutin, pe 24 noiembrie. O premieră pentru alegerile prezidenţiale este că românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *