Skip to content
Politică

Eugen Tomac: UE are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării. Pe nimeni nu mai trebuie să surprindă ostilitatea Kremlinului față de Occident

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) consideră că Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării în contextul ultimelor provocări generate de către Federaţia Rusă.

Uniunea Europeană are nevoie de un comisar pentru combaterea dezinformării. Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis ieri Comisiei, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European cu privire la noile provocări generate în ultima perioadă de către Federația Rusă.

Pe nimeni nu mai trebuie să surprindă ostilitatea Kremlinului față de Occident, iar ultimele campanii de dezinformare declanșate în plină pandemie de actori susținuți direct de statul rus, precum și alte provocări la care sunt expuși cetățenii europeni, obligă Uniunea Europeană să vină cu un răspuns pe măsură”, a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

El este convins că UE ar putea crea prin intermediul unui comisar european mecanisme de combatere a dezinformării:

Una dintre acestea este să creeze cât mai multe instrumente pentru a face față noilor provocări și atacuri pe care actori statali le întreprind utilizând oportunitățile oferite de avansul tehnologic, cu scopul de a genera neîncrederea cetățenilor în autoritățile europene sau naționale, ori pentru a ataca politic, economic și financiar societățile democratice.

Uniunea Europeană trebuie să înființeze, în arhitectura sa instituțională, o poziție de comisar european pentru combaterea dezinformării care să susțină financiar și instituțional crearea de noi mecanisme prin care dezinformarea să fie eficient combătută, fără a interfera și limita libertatea de exprimare”, a mi scris Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *