Skip to content
Politică

Eugen Tomac: Vlad Voiculescu pare depășit şi se scuză

facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac consideră că ministrul Sănătății pare depășit și se scuză că fost numit în funcţie în perioada crizei sanitare, căreia nu îi poate face faţă.

Ministrul pare depășit și se scuză, căutând în mod timid și absurd explicații, pe principiul nu sunt de vină că am ajuns în funcție în vreme de pandemie și curg incendiile în spitalele vechi de când lumea”, a scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

Tomac afirmă că e nevoie de transparență totală în cheltuirea bugetului alocat Ministerului Sănătății, pentru că „acest demers ar scoate sănătatea de sub presiunea imensă a risipirii resurselor uriașe și ar permite ca banii să fie canalizați rapid pe prioritățile sistemului”.

Spitalele ar trebui să iasă din sfera politicului, consideră europarlamentarul: „Spitalele trebuie să obțină statut de fundație publică de stat, pentru a putea avea o autonomie largă in ceea ce privește managementul și atragerea de resurse financiare. Un director care obține postul în baza unui concurs, cu un mandat de patru ani, poate canaliza resursele axat strict pe priorități, nu pe agenda politicului care privește spre sănătate doar prin prisma achizițiilor și nu este interesat de calitatea serviciilor oferite sau condițiile din spitale”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *