Skip to content
Politică

Eugen Tomac: Vladimir Putin va încerca, pe 9 mai, să prezinte deformat realitatea, susținând că a eliberat estul Ucrainei de ”naziștii ucraineni”

PS News

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, este de părere că pe 9 mai, Vladimir Putin va încerca să prezinte deformat realitatea frontului din Ucraina și să spună că a reușit să elibereze de ”naziștii ucraineni” estul acestei țări.

„Îmi este tot mai limpede că Putin va încerca pe 9 mai, în stil absolut sovietic, să prezinte deformat realitatea, susținând că a eliberat estul Ucrainei de naziștii ucraineni și în mod evident va încerca să mobilizeze societatea rusă, argumentând faptul că trebuie să meargă până la capăt în războiul din Ucraina.

Este importantă o nuanță, însă, aici: dacă în discursul de la 9 mai va menține acest text pe care îl propagă cu privire la statutul intervenției militare, dacă este operațiune specială sau va spune că din cauza faptului că Ucraina este tot mai consistent susținută de către națiunile occidentale, e limpede că în Ucraina nu mai luptă doar cu armata ucraineană, ci pur și simplu cu NATO, care susține în mod indirect administrația de la Kiev (…).

Evident că va fi o defilare în stil sovietic, pentru că din prima zi a ocupației a menținut acest trend al discursului, de revendicări ce țin de epoca sovietică” a declarat Eugen Tomac, potrivit RFI.

Cât despre exploziile recente din Transnistria, acesta a precizat că sunt provocări ale Rusiei.

Liderul PMP a mai susținut că, în acest moment, nu vede motive pentru care Vladimir Putin ar invada Republica Moldova. Totuși, „nici în Ucraina nu existau motive pentru a declanșa o agresiune militară”. Tomac a mai precizat că provocările Rusiei în Transnistria ne pun în alertă pe toți deoarece „la Moscova nu mai există nici un raționament”, așa că trebuie să ne așteptăm la orice și „trebuie să avem curajul să venim pe masă cu soluții, în funcție de evoluții, pentru a salva Republica Moldova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *