Skip to content
Internațional

EurActiv: Dan Nica şi Rovana Plumb ar fi fost respinși pentru funcția de comisar european!

dig24.ro

Cele două propuneri trimise de Viorica Dăncilă la Bruxelles, Dan Nica şi Rovana Plumb, ar fi fost respinse, scrie EurActiv.com.

În locul lor ar putea fi propusă actuala şefă a diplomaţiei, Ramona Mănescu.

Totodată, EurActiv.com notează că România ar putea primi portofoliul Transporturilor.

Luni, liderul Grupului Renew Europe din PE, Dacian Cioloş, a avertizat că există pericolul ca Rovana Plumb să nu treacă de audierile din Parlamentul European.

Informaţii despre posibila respingere a celor două propuneri au circulat încă de luna trecută. Pe 27 august, Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit de la Bruxelles vreun refuz cu privire la Rovana Plumb sau Dan Nica.

Eugen Tomac, liderul PMP și europarlamentar, are și el informații că cele două propuneri ale Guvernului României au fost respinse.

Fără PSD în Comisia Europeană!

PSD a făcut din nou România de rușine! Conform Euractiv, cele două propuneri făcute de Viorica Dăncilă pentru funcția de comisar european, Dan Nica şi Rovana Plumb, au fost respinse de Ursula van der Leyen. Dacă actualul guvern va fi demis, este de așteptat ca noul guvern să meargă la Bruxelles cu o propunere onorabilă, maximizând astfel și șansele ca țara noastră să primească un portofoliu important în Executivul Uniunii Europene.

Mă aștept ca viitorul guvern să nominalizeze o femeie pentru ocuparea funcției de comisar european din partea României.”, transmite Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *