Skip to content
Societate Sport

Euro 2020: Câte dintre orașele care vor găzdui meciurile evenimentului au tren și metrou la aeroport

Capitala României este una dintre cele 12 oraşe care vor găzdui meciurile de la Euro 2020.

Bucureştiul nu are tren sau metrou la aeroport, însă nu este singurul în această situaţie.

Astfel, la Baku, Azerbaidjan, nu este nici tren și nici metrou la aeroport. În aeroport de poate ajunge doar cu autobuzul sau taxiul.

Totodată, la Bilbao, Spania, sunt doar proiecte. Aeroportul Bilbao este la 9 km nord de oraș și se este accesibil doar cu taxiul sau autobuzul.

La Budapesta sunt planuri pentru tren la aeroport. Aeroportul Internațional Ferenc Liszt, fost Budapest Ferihegy, este situat la 16 km sud-est de centrul Budapestei.

Compania chineză CRRC are în plan să construiască o cale ferată spre aeroportul capitalei Ungariei. Un tren direct de viteză între Aeroportul Internațional Ferenc Liszt și orașul Budapesta este în plan de mulți ani, dar până acum nu s-a întreprins nimic concret în acest sens. În momentul de față sunt legături feroviare (inclusiv Intercity) care merg la Terminalul 2, dar nu și la Terminalul 1.

La Amsterdam, sub aeroport se află Gara Schiphol. Cu trenurile operate de Nederlandse Spoorwegen (NS), compania feroviară olandeză, se poate ajunge la Amsterdam, Haga, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven. De asemenea, în această stație opresc trenuri internaționale, cu care se poate ajunge la Anvers, Bruxelles și Paris. Deutsche Bahn operează șase perechi de trenuri pe zi pe relația Schiphol-Berlin.

Aeroportul Kastrup este amplasat pe insula Amager, la o distanță de 8 km de Copenhaga, iar gara este situată la subsolul Terminalului 3 și de aici pot fi luate trenurile operate de DSB Oresund spre centrul orașului.

De asemenea, operatorul național feroviar DSB are trenuri InterCity și InterCityExpress din această stație către alte destinații interne, cum ar fi Esbjerg, Aarhus, Aalborg sau Sønderborg, dar și externe, spre orașe de frontieră din Germania sau Suedia, cum ar fi Flensburg (Germania) și Ystad (Suedia), de unde se poate trece cu ferry boat-ul spre insula daneză Bornholm.

Mai mult, la Copenhaga există și o conexiune feroviară subterană, metrou la aeroport.

La Aeroportul din Dublin ajungi doar cu autobuzul, aceeaşi situaţie fiind si la Glasgow.

Pe de altă parte, toate aeroporturile din Londra, un alt oraș care va găzdui meciuri de la Euro 2020, au legături feroviare subterane sau/și supraterane cu capitala Marii Britanii.

Aeroportul Munchen este situat la 28,5 km nord-est de oraș și este al optulea cel mai aglomerat din Europa, cu 46,3 milioane de pasageri la nivelul anului trecut, informează b1.ro. În subsolul aeroportului sunt două stații de tren.

Şi aeroporturile din Roma au legături feroviare.

Însă, la Sankt Petersburg sunt doar planuri, pasagerii luând autobuzul care îi duce până la periferia orașului, la stația de metrou Moskovskaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *