Euro 2024: Anglia a învins Ţările de Jos, 2-1, şi va juca finala cu Spania

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania.

Olandezii au deschis scorul prin Simons ‘7. Pentru Anglia au marcat Kane ’18 (penalti) şi Watkins ‘90+1.

La Dortmund, englezii au avut prima ocazie, la centrarea lui Bukayo Saka, ratată de Foden şi Trippier, în minutul 4. După numai trei minute Xavi Simons a deschis scorul pentru olandezi, cu un şut de la marginea careului. În minutul 15 Dumfries a avut o intervenţie neregulamentară, în careu, la Harry Kane şi, după consultarea VAR, arbitrul german Felix Zwayer a dictat lovitură de pedeapsă. A executat Harry Kane, care a egalat în minutul 18. Dumfries a respins mingea de pe linia porţii, în minutul 23, iar elevii lui Ronald Koeman au răspuns prin bara lui Dumfries, din minutul 30 – lovitură de cap la centrarea lui Simons. Foden a trimis şi el în bară, în minutul 32, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1. Pickford a scos incredibil în minutul 65, la van Dijk. Anglia a avut un gol anulat în minutul 80, când Kyle Walker a centrat şi Bukayo Saka a înscris, dar Walker se afla în ofsaid. Cole Palmer a şutat prost dintr-o poziţie bună în minutul 86, dar golul calificării englezilor în finală a venit în minutul 90+1, din pasa aceluiaşi Cole Palmer. Ollie Watkins a preluat şi a şutat la colţul lung învingându-l pe Verbruggen.

Anglia s-a impus cu 2-1 în faţa Ţărilor de Jos şi va juca în finala Euro 2024, cu echipa Spaniei.

ŢĂRILE DE JOS: Verbruggen – Dumfries (Zirkzee 90+3), De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Simons (Brobbey 90+3), Reijnders – Malen (Weghorst 46), Depay (Veerman 35), Gakpo. SELECŢIONER: Ronald Koeman.

ANGLIA: Pickford – K. Walker, Stones, Guehi – B. Saka (Konsa 90+3), Mainoo (C. Gallagher 90+3), D. Rice, Trippier (L. Shaw 46) – Foden (C. Palmer 81), Bellingham – Kane (O. Watkins 81). SELECŢIONER: Gareth Southgate

Cartonaşe galbene: Dumfries 17, van Dijk 87, Simons 90+1 / Bellingham 72, B. Saka 86, Trippier 90+5

Arbitri: Felix Zwayer – Stefan Lupp, Marco Achmuller – Daniel Siebert (toţi din Germania)

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: