Euro 2024 – optimi: Anglia s-a calificat în sferturi după 2-1 cu Slovacia

Sursa foto: X

Echipa naţională a Angliei a învins duminică, la Gelsenkirchen, scor 2-1, echipa naţională a Slovaciei, în optimile turneului final Euro 2024. Englezii s-au calificat în sferturi, unde vor înfrunta Elveţia.

La Gelsenkirchen, slovacii au dominat prima repriză, fiind echipa cu ocaziile. În minutul 5 Hancko a trimis puţin pe lângă poartă, iar în minutul 25 Slovacia a deschis scorul. Ivan Schranz a înscris din pasa lui Strelec, reuşind cel de-al treilea său gol la acest turneu final. Englezii au devenit mai insistenţi în atac abia la încheierea primei părţi, iar în minutul 49 au înscris, prin Foden, din pasa lui Trippier, însă golul nu a fost validat de VAR pentru poziţia de ofsaid a marcatorului. În minutul 52 şutul lui Harry Kane a fost deviat în corner de Vavro, însă slovacii au fost aproape de 2-0 trei minute mai târziu, când Strelec a trimis de la centrul terenului şi l-a prins pe Pickford ieşit din poartă, dar balonul s-a scurs pe lângă bară şi a ieşit în afara terenului.

Kane a ratat incredibil în minutul 77 şi englezii au rămas fără şut pe poartă în meci. Declan Rice a trimis în bară, în minutul 81, iar echipa lşui Southgate a dat lovitura în minutul 90+5, când Bellingham a egalat din foarfecă. Meciul a intrat în cele două reprize de prelungiri, iar nou intratul Toney a dat pasa de gol din care Kane a înscris cu o lovitură de cap. A fost minutul 91 când Anglia a preluat conducerea, iar slovacii nu au mai reuşit să revină. Echipa lui Gareth Southgate a suferit în acest meci, dar s-a impus cu 2-1 şi va juca în sferturi împotriva Elveţiei, la Dusseldorf.

ANGLIA: Pickford – K. Walker, Stones, Guehi, Trippier (C. Palmer 66) – Mainoo (Eze 84), D. Rice – B. Saka, Bellingham (Konsa 106), Foden (Toney 90+4) – H. Kane (C. Gallagher 106). SELECŢIONER: Gareth Southgate.

SLOVACIA: Dubravka – Pekarik (Tupta 109), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Bero 81), Lobotka, Duda (Benes 81) – Schranz (Gyomber 90+3), Strelec (Bozenik 61), Haraslin (Suslov 61). SELECŢIONER: Francesco Calzona.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: