Skip to content
Magazin

Euro NCAP indică cele mai sigure mașini în anul 2020

Sursa foto: Euro NCAP

Specialiștii din industria auto actualizează în mod constant clasamentul celor mai sigure mașini din lume, în 2020, conform Euro NCAP.

Euro NCAP publică anual o listă cu acele mașini care au avut cele mai bune performanțe în categoriile respective de testare. Rating-urile cu stele nu pot fi comparate direct între diferite categorii de vehicule. Pentru a defini cel mai bun automobil din clasă, se face un calcul al sumei ponderate a scorurilor din fiecare dintre cele patru domenii de evaluare: protecţia ocupanţilor adulţi, protecţia ocupanţilor minori, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă.

Dincolo de dinamica acestui clasament, și dincolo de clasele diferite, se poate lesne constata că Volkswagen nu părăsește niciun top, iar cea de-a opta generatie a modelului VW Golf nu a dezamăgit după ce a trecut cu brio testele de siguranță Euro NCAP. Golf este primul model Volkswagen care folosește tehnologia V2X (vehicle to vehicle, vehicle to infrastructure), care permite să primească alerte legate de posibile accidente.

Compania Audi își păstrează și ea locul în clasamentele Euro NCAP cu modelul Q8, căruia i-au fost oferite 5 stele la capitolul siguranță.

România se află în acest anturaj al liderilor industriei auto cu modelul „Puma”, construit de Ford în țara noastră, despre care Euro NCAP spune că merită tot 5 stele la capitolul siguranță, modelul fiind și una dintre cele mai sigure alegeri în segmentul său de preț.

Modelul electric Tesla Model X a impresionat inginerii de la Euro NCAP, unde a obținut un rating de 94% când vine vorba de siguranță. Modelul oferă protecție de 98% pentru pasagerii adulți, devenind unul dintre cele mai sigure modele care au trecut de testele de siguranță Euro NCAP.

O altă surpriză plăcută în 2020 este Porsche Taycan, care pe lângă designul impresionant, prima mașină electrică a brandului Porsche a obținut 5 stele la testele Euro NCAP.

BMW X5 (G05) își păstrează locul în topul mașinilor sigure, fiind blindat cu toate sistemele de siguranță pentru pasageri și pietoni, așadar calificativul a fost de 5 stele. Totuși, Euro NCAP a criticat airbagul pentru genunchi atunci când vine vorba de șofer, pentru că acesta nu a funcționat foarte bine în toate scenariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *