Euroalegeri: cine sunt candidații independenți care visează la PE

sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Zilele acestea, Biroul Electoral Central a aprobat lista candidaților independenți. Pe această liste se află numele unor actual europarlamentari precum Vlad Gheorghe, care nu și-au mai găsit loc pe lista actuală a partidelor de proveniență, dar și personaje fără niciun fel de trecut în instituțiile europene.

Octavian Jurma, un nume sonor pe timpul pandemiei de Covid este unul dintre cei care candidează ca independent la alegerile pentru Parlamentul European.

Octavian Jurma
Octavian Jurma / sursa – captură foto

„Așa cum subliniez și în anunțul că voi candida independent la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024 (inclus aici), scopul meu este să susțin interesele românilor în fața Uniunii Europene în domeniul sănătății, educației și siguranței. Vreau să te reprezint pe tine și nu un grup ascuns de interese. De aceea, sprijinul tău direct și activ este esențial pentru construcția acestui parteneriat transparent și de bună credință”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Octavian Jurma nu era cunoscut publicului larg până în pandemie, când a devenit foarte vocal. Acesta este originar din Timișoara și a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMFT. Presa scrie că Octavian Jurma nu este medic clinician – adică nu are drept de liberă practică, nu a avut niciodată vreun pacient -, ci este “medic doctor” doar pe hârtia numită diplomă de licență, obținută în urma absolvirii Facultății de Medicină.

Paula-Marinela Pîrvănescu este o altă candidată de pe lista independenților. Anterior, aceasta a fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Paula-Marinela Pîrvănescu / sursa - captură foto
Paula-Marinela Pîrvănescu / sursa – captură foto

Europarlamentarul Vlad Gheorghe se află și el pe lista de candidați independenți. Asta după ce Vlad Gheorghe a trecut printr-un scandal monstru cu conducerea USR pentru că nu a fost inclus pe lista partidului la aceste alegeri. Gheorghe a mers până la a cere demisia liderului USR, Cătălin Drulă. Colegul lui Gheorghe, Nicu Ștefănuță se află în aceeași poziție, alegând să se delimiteze de USR și să candideze singur.

Nicu Ștefănuță, sursa foto: Inquam Photos / Raul Stef
Sursa foto: Inquam Photos / Raul Stef
Vlad Gheorghe/ Sursa: Facebook

În fine, pe listă se află și Silvestru Șoșoacă, fostul soț al senatoarei Diana Șoșoacă. Acesta a apărut în atenția opiniei publice după un scandal monstru. Cei doi au ajuns să divorțeze, iar acest episod s-a transformat într-un adevărat circ public.

Silvestru Șoșoacă
Sursa foto: Facebook – Silvestru Șoșoacă

În ultimul episod, atât Dumitru Silvestru Șoșoacă, cât și senatoarea Diana Ivanovici Șoșoacă au fost reprezentați, la Judecătoria Sectorului 2, în procesul prin care bărbatul a contestat cu succes ordinul de protecție provizorie dispus de Secția 6 Poliție, de câte un avocat desemnat din oficiu. Odată soluționată contestația, în favoarea lui Dumitru Silvestru Șoșoacă, instanța a stabilit și onorariile acestor avocați din oficiu, dar și ca plata să fie avansată din fondurile Ministerului Justiției. În final, războiul familialo-politic dintre cei doi Șoșoacă este finanțat direct de la bugetul de stat. Profitând probabil de imaginea publică și de notorietatea căpătată de pe urma scandalului, Silvestru Șoșoacă țintește acum către un loc la Bruxelles, chiar dacă nimic din CV-ul său nu pare că îl recomandă pentru acest post.

 

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: