Eurobarometru: 86% dintre români sunt de acord cu reducerea dependenței comerciale de Rusia sau China 

comisia europeana UE steag
Sursa foto: Comisia Europeana

Europenii sprijină într-o proporție covârșitoare măsurile luate de Uniunea Europeană pentru a proteja consumatorii și întreprinderile împotriva volatilității prețurilor la energie, precum și pentru acțiunile de promovare a securității energetice și a tranziției verzi, relevă cel mai recent Eurobarometru.

Acesta confirmă, de asemenea, un consens larg în rândul cetățenilor UE în favoarea stimulării industriei tehnologiilor curate pentru o mai mare competitivitate, precum și a acțiunilor întreprinse de UE ca reacție la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Astfel, 86% dintre respondenții europeni și 91% dintre români consideră că măsurile luate la nivel european au fost importante pentru a limita impactul imediat al creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor și întreprinderilor anul trecut.

Peste opt din 10 respondenți au exprimat această opinie cu privire la promovarea utilizării durabile a resurselor naturale (86 %), la facilitarea achiziționării în comun de gaze de către statele membre ale UE pentru a asigura securitatea aprovizionării (82% dintre europeni și 88% dintre români), la construirea de parteneriate cu alți actori globali, cum ar fi Regatul Unit, SUA, Japonia și Australia (81% dintre europeni și 86% dintre români), la reducerea dependențelor comerciale excesive de țări precum Rusia sau China (80%) și la sporirea competitivității industriei europene a tehnologiilor curate (80 %).

Întregul material poate fi citit aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: