Skip to content
Politică

Eurodeputat PSD, ipoteză despre înlăturarea lui Ponta ce poate dinamita tehnocraţii: Dacă-i ordin, cu plăcere!

" "

Un europarlamentar PSD a lansat o ipoteză care îi poate dinamita pe actualii guvernanţi tehnocraţi, în ceea ce priveşte înlăturarea lui Victor Ponta din funcţia de premier.

Eurodeputatul PSD Ioan Mircea Pașcu a scris, duminică, pe Facebook, că vechiul executiv al lui Victor Ponta a fost înlăturat pentru că asta a fost dorința lui Klaus Iohannis a fost de a avea „Guvernul Meu”, transmite evz.ro.

" "

De asemenea, Pașcu (ministru al Apărării în guvernarea Adrian Năstase) susține că s-a dorit îndepărtarea lui Ponta din fruntea Executivului, pentru că acesta începuse să atragă fonduri europene, lucru care nu era de dorit de către Bruxelles.

”V-ați gândit la ipoteza ca plecarea guvernului Ponta si venirea guvernului “tehnocrat” numit de la Bruxelles a fost determinata de chestiunea fondurilor europene? Adică, banii alocați Romaniei, de care Băsescu nu s-a atins, trebuiau sa se întoarcă înapoi la cei care ni i-au pus la dispoziție (țările mai bogate din UE). Ori, tocmai spre sfârșitul ciclului 2007-2014, guvernul Ponta începe sa ii acceseze accelerat, printre altele, inclusiv prin simplificarea birocrației interne. Pleacă guvernul Ponta si vine guvernul “tehnocrat” care, imediat, oprește accesarea fondurilor europene, inclusiv prin ridicarea barierelor birocratice interne!? Degeaba matrage atenția comisarul Corina Cretu, ca, daca-i ordin, cu plăcere! E doar o ipoteza”, notează pe Facebook Ioan Mircea Pașcu.

Ex-premierul pesedist Victor Ponta a apreciat, sâmbătă seară, la Antena 3, că cele mai recente dosare DNA arată că, după alegerile din toamnă, se urmăreşte propulsarea PNL la guvernare, astfel încât Iohannis să beneficieze de propriul guvern. Totodată, Ponta a precizat și că „Guvernul Zero”, condus de Cioloș nu a făcut nici un fel de investiţii şi nu a cofinaţat programele europene, dar deficitul a ajuns la 780 de milioane de lei.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *