Skip to content
Politică

Eurodeputatul Cristian Bușoi: România trebuie să realizeze un plan eficient pentru prevenirea și tratarea cancerului

Facebook/Cristian Busoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) subliniază importanța realizării unui program de cercetare, prevenire și tratare a cancerului și în România.

Este momentul ca și noi în România să facem un plan eficient, atât pentru prevenirea bolii, cât și pentru tratament”, a menționat Cristian Bușoi în cadrul Forumului Managementului Cancerului Pulmonar din România.

În calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a menționat că la nivelul Uniunii Europene  s-a ajuns la concluzia că această boală trebuie combătută printr-un efort comun.

Măsuri în acest sens sunt luat permanent la nivel european, prin urmare grupul Popularilor Europeani, cea mai mare familie din Parlamentul European, a lansat  o campanie de informare și conștientizare privind cancerul, boala care provoacă unul dintre patru decese în Europa.

EUCanBeatCancer este campania prin care grupul PPE cere o mai bună cooperare între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea privind depistarea cancerului, dar și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru cetățeni.

La inițiativa Partidului Popular European, 9,2 miliarde de euro vor fi alocați în Programul de Cercetare cu prioritate descoperirea de tratamente împtriva acestei boli, informează Cristian Bușoi.

Recuperarea decalajului, pe care îl are România în acest domeniu față de alte țări, este necesară, astfel încât șansele pacienților români să fie egale cu șansele cetățenilor europeni.

Trebuie să facem totul pentru a recupera decalajele pe care le avem față de alte țări în acest domeniu și să fim pregătiți să absorbim banii necesari pentru a dezvolta infrastructura medicală, pentru a mări șansele pacienților români”, a mai adăugat deputatul liberal.

Forumul Managementul Cancerului Pulmonar este un proiect în premieră în România, care își propune crearea unei platforme de discuții între toți factorii implicați în problematica acestei boli grave, potrivit caleaeuropeana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *