Skip to content
Politică

Eurodeputatul Dan Motreanu: Amendamentele susținute de România privind folosirea gazului și a energiei nucleare în cadrul Pactului Ecologic European au fost respinse

Inquam Photos / Octav Ganea

Amendamentele susținute de România în cadrul rezoluției Parlamentului European privind Pactul Ecologic European și prin care se solicita folosirea gazului și a energiei nucleare în perioada de tranziție au fost respinse, a anunțat, miercuri seară, într-o postare pe Facebook, eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), care s-a abținut de la acest vot.

Astăzi, în plenul Parlamentului European, s-a votat Rezoluția privind Pactul Ecologic European. Din păcate, amendamentele susținute de România prin care se solicita, în mod explicit, folosirea gazului și a energiei nucleare în perioada de tranziție au fost respinse. Acesta este motivul pentru care m-am abținut la votul final”, a scris eurodeputatul liberal.

În opinia lui Motreanu, România are nevoie de o tranziție lină și de sprijin financiar consistent pentru trecerea la o economie verde, nepoluantă, așa cum o solicită Pactul Ecologic European, scrie caleaeuropeana.ro.

De acum înainte, obiectivul principal al României rămâne să convingă Comisia Europeană să accepte utilizarea gazului și a energiei nucleare în perioada de tranziție către o economie fără carbon. Doar așa ne vom putea asigura independența energetică și vom evita creșterea prețurilor la electricitate”, a mai scris Motreanu.

Europarlamentarul român a amintit că rezoluția votată ”este un instrument fără putere de lege”, dar a avertizat că ”nu îi punem minimiza importanța pentru că reprezintă un document cadru ale cărui principii se vor regăsi, cu siguranță, în legislația privind Acordul Verde”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *