Skip to content
Politică

Eurodeputatul Daniel Buda, apel de Ziua Internaţională a Păcii: Avem nevoie mai mult ca oricând de o lume puternică

Facebook/Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE) face un apel de Ziua Internaţională a Păcii, afirmând că omenirea are nevoie de forţă pentru a depăşi crizele şi pericolele cu care se confruntă.

21 septembrie – Ziua Internațională a păcii

Sub urmele lăsate de provocările din ultimii ani, războiul la care cu toții suntem martori de prea multe luni, celebrăm astăzi cu tot sufletul, Ziua Internațională a păcii!

Ziua Internațională a Păcii a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982. De atunci, națiuni, organizații sărbătoresc această zi pe tot globul.
Pentru a inaugura ziua, „Clopotul Păcii” este sunat la sediul ONU. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele, cu excepția Africii și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia, ca „un memento al costului uman în război”.

Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând de o lume puternică. Din păcate, nu toți au norocul de a trăi în zone ferite de război, conflicte, în care pacea este singura stare cunoscută. Trăim vremuri umbrite de incertitudini, crize, pericole pentru care avem nevoie de forță să le depășim”, a scris eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

Să vedem această zi ca pe o invitație în a rămâne uniți, în a fi solidari și în a aprecia mai mult liniștea și pacea. Să protejăm atât pacea interioară cât și pe cea din exterior. Această zi este o invitație publică în vă asuma un angajament: cel de a coabita în armonie.

Să îi omagiem astăzi pe cei care și-au pierdut viețile pentru apărarea păcii. Mă gândesc la cei cărora viața le-a fost distrusă de conflicte, discriminare. Îmi exprim de asemenea respectul față de cei care luptă zi de zi, pentru ca noi să trăim în liniște.
Pacea pornește din noi. Vă rog, împreună să o răspândim și altor popoare greu încercate. Provocarea mea pentru dumneavoastră, nu doar astăzi ci în fiecare zi este să întindeți o mână celui de lângă dumneavoastră indiferent de rasă, etnie, origine, naționalitate, religie sau orice alte împrejurări. Precum spunea Papa Francisc: Să facem din misiunea noastră eradicarea culturii indiferenței!„, a adăugat Daniel Buda.

Ziua internaţională a păcii a fost marcată prima dată în septembrie 1982, iar adoptarea Rezoluţiei 55/282 a ONU, la 7 septembrie 2001, a stabilit celebrarea acestei zile, începând cu 2002, la 21 septembrie. Tema aleasă de ONU pentru marcarea acestei zile în 2022 este este ”Sfârşit Rasismului. Construiţi Pacea”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *