Skip to content
Politică

Eurodeputatul Daniel Buda: UE, singura structură cu beneficii incomensurabile pentru România. Sold pozitiv de peste 35 miliarde de euro în fonduri europene

psnews.ro

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI), reiterează susținerea românilor pentru proiectul european și beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană.

Astfel, eurodeputatul PNL amintește că Uniunea Europeană este „singura structură care a generat și care generează beneficii incomensurabile pentru România” în ceea ce privește dezvoltarea sa în ultimii 13 ani de apartenență la blocul european, beneficii care depășesc de două ori contribuția individuală a țării la bugetul Uniunii.

Beneficiile apartenenţei României la Uniunea Europeană sunt incontestabile! Uniunea Europeană a asigurat pace şi prosperitate, consacrându-se drept una dintre cele mai puternice structuri economice și politice din lume, lucru care demonstrează că nu există o alternativă la proiectul european”, scrie Daniel Buda.

Acesta mai spune că dincolo de principiile şi valorile europene care clădesc şi consolidează orice democraţie, nu trebuie să uităm sprijinul financiar primit de România din parte UE.

România a beneficiat de 54,43 miliarde de euro de la Comisia Europeană și a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 18,91 miliarde de euro, în perioada 1 ianuarie 2007 – 30 noiembrie 2019. Astfel, în cei 13 ani de apartenență la Uniunea Europeană, România are un sold pozitiv de 35,52 miliarde de euro, fonduri europene primite de țara noastră peste banii cu care am contribuit noi la bugetul UE”.

Prin urmare, România a beneficiat de peste 35 de miliarde de euro în fonduri europene.

Uniunea Europeană este singura structură care a generat și generează beneficii incomensurabile pentru România și celelalte state membre. Iar cetățenii români conștientizează beneficiile apartenenței la UE și susțin proiectul european!”, a precizat eurodeputatul, potrivit caleaeuropeana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *