Skip to content
Republica Moldova

Eurodeputatul Daniel Buda urează mult succes forțelor pro-europene ale PAS în misiunea de a aduce R. Moldova mai aproape de România și UE

Facebook/Daniel Buda

Eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), co-raportor la o serie de rapoarte care au vizat schimburile comerciale dintre Republica Moldova și UE, transmite felicitări cetățenilor de peste Prut și conducerii țării pentru victoria decisivă a forțelor pro-europene și democrate din PAS la alegerile parlamentare anticipate, potrivit unui mesaj pe Facebook.

„O felicit sincer pe președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu și pe toți cetățenii moldoveni, pentru rezultatul alegerilor parlamentare care au avut loc ieri și mai ales pentru victoria PAS, un partid pro-european, care împărtășește valori comune cu PNL și Partidul Popular European. Acesta este încă un moment crucial pentru parcursul pro-european al Republicii Moldova, după momentul alegerii în funcția de președinte a doamnei Maia Sandu, când cetățenii au ales să scape din ghearele forțelor rusofile care au pus stăpânire peste Parlamentul din Republica Moldova”, scrie eurodeputatul român.

Potrivit acestuia, alegând PAS și viziunea lor pro-europeană, „cetățenii au ales modernizarea și europenizarea țării în detrimentul sărăciei și a subjugării”, iar UE și România le vor fi alături pe acest drum nou.

„După zeci de ani de iluzii vândute de Moscova, moldovenii conștientizează că doar în cadrul unui proiect european pot redobândi libertatea, prosperitatea iar tinerii își pot găsi un viitor la ei în țară.Mă bucur de acest succes, mai ales că în Parlamentul European am fost coraportor la o serie de rapoarte care au vizat inclusiv schimburile comerciale dintre Republica Moldova şi UE iar adevărata dezvoltare a ţării vecine poate fi realizată doar alături de România şi în Uniunea Europeană. România este alături de Republica Moldova!”, mai scrie Daniel Buda.

Principalul partid proeuropean din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,58% dintre secţiile de votare, informează Agerpres.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic “Şor” (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral “Renato Usatîi”, cu 4,11% din voturile alegătorilor.

De asemenea, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 144 din totalul celor 150 de secţii de votare deschise în afara graniţelor Republicii Moldova, PAS a obţinut 86,13% din voturi în diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *