Skip to content
Europa Politică

Eurodeputatul Eugen Tomac: Românii au dreptul la o Europă care este de partea lor și care investește mai mult în cetățenii săi, fără să discrimineze

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) a participat ieri, 1 octombrie, la audierea comisarului european desemnat pentru portofoliul ”Locuri de muncă”, și anume, Nicolas Schmit.

În timpul acestei audieri, parlamentarul european, Eugen Tomac, a avut o intervenție prin care i-a cerut acestuia să își clarifice poziția cu privire la mai multe subiecte de interes pentru cetățenii europeni.

" "

În acest context, Eugen Tomac a subliniat că nu trebuie să existe discriminare atunci când vine vorba despre cetățeni și bunăstarea lor: ”Atât Romania și celelalte state membre UE au nevoie acum de o Europă care investește mai mult în cetățenii săi și în bunăstarea lor, fără să discrimineze.”

O Europă care estompează disparitățile sociale și economice dintre oameni, astfel încât fiecare să aibă un trai decent. O Europă unde românii au condiții decente”, a mai adăugat acesta, conform caleaeuropeana.ro.

Nu în ultimul rând, în mesajul său, Eugen Tomac a transmis că ”Românii au dreptul la o Europă care este de partea lor, așa cum este de partea tuturor celorlalți cetățeni europeni.”

Nicolas Schmit, comisarul european desemnat de Luxembrug, a fost audiat astăzi, 1 octombrie, în Parlamentul European, în cadrul Comisiei EMPL (Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale) pentru a prelua responsabilitatea portofoliului „Locuri de muncă”.

În timpul discursului său introductiv, acesta a subliniat angajamentul său ferm pentru proiectul și valorile europene și pentru progresul economic și social al cetățenilor europeni.

Eugen Tomac este președintele Partidului Mișcarea Populară și a devenit, în urma alegerilor europene din 26 mai, membru al Parlamentului European. Acesta face parte din cel mai mare grul politic din cadrul legislativului european – cel al Partidului Popular European -, unde alături de ceilalți eurodeputați români din acest grup alcătuiește a treia cea mai mare delegație națională din PPE.

Eurodeputatul PMP și PPE activează în Parlamentul European în următoarele comisii, subcomisii și delegații: membru în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL), în subcomisia pentru drepturile omului (DROI), membru în Delegația la Comisia parlamentară de parteneriat UE-Armenia, la Comisia parlamentară de cooperare UE-Azerbaidjan și la Comisia parlamentară de asociere UE-Georgia (DSCA) și totodată este membru în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA).

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *