Skip to content
Politică

Eugen Tomac, scrisoare către liderii UE în care denunță „propaganda rusească” și cere combaterea criticilor nejustificate aduse instituțiilor europene

Psnews

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) a semnat alături de alți 22 de europarlamentari o scrisoare către liderii instituțiilor Ununii Europene și liderii statelor membre pentru a denunța propaganda rusească și pentru a combate criticile nejustificate aduse instituțiilor europene în contextul acestei crize.

Prezumțiile, alimentate continuu de Kremlin, potrivit cărora Comisia Europeană și Consiliul European ar fi reacționat inadecvat la pandemie sunt eronate și nefondate. Doar eu, pe această pagină, am prezentat zilnic măsurile pe care UE le-a luat și continuă să o facă pentru a ajuta, cu toate resursele disponibile, la depășirea acestei crize fără precendent. Metodele Rusiei sunt vechi, nu mai impresionează pe nimeni cu dezinformări. Însă a le tolera, o spun dintotdeauna, este profund greșit. Continuăm împreună!”, a scris Tomac, pe pagina sa de Facebook.

Task force-ul East Stratcom pentru combaterea dezinformării și propagandei al Servicului European pentru Acțiune Externă a depistat peste 150 de cazuri de propagandă și dezinformare venite dinspre Rusia în ultimele săptămâni cu privire la coronavirus. Conform rapoartelor realizat de SEAE, dezinformările care provin din surse pro-Kremlin se referă la faptul că pandemia de coronavirus ar fi o minciună sau că virusul COVID-19 este o armă biologică. Totodată, raportul susține că Rusia și China continuă să promoveze campanii de fake news cu scopul de a submina credibilitatea Uniunii Europene și a partenerilor săi.

Acest raport a apărut în contextul în care un document al Uniunii Europene citat de Reuters a avertizat că Rusia agravează impactul COVID-19 și criza de sănătate din țările occidentale printr-o semnificativă campanie de dezinformare.

Totodată, într-un editorial publicat recent, șeful diplomației UE, Josep Borrell, a invocat o bătălie a narațiunilor pe fondul pandemiei de coronavirus și a criticat diferite încercări de a discredita Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *