Skip to content
Europa Politică

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Cea mai bună mişcare pentru România ar fi să schimbe portofoliul de comisar european cu Ungaria

facebook

Eurodeputatul liberal Marian-Jean Marinescu consideră că ce amai bună mișcare a Guvernului, după scandalul cu Rovana Plumb de la Bruxelles, ar fi să schimbe portofoliul din Comisia Europeană cu cel al Ungariei.

Mai exact, România să preia portofoliul pentru ”vecinătate și extindere”, iar Ungaria să preia “Transporturile”, scrie b1.ro.

Cea mai bună mișcare politică pentru România ar fi să schimbe portofoliul cu Ungaria. Portofoliul este extraordinar de important. Politica de vecinătate este extraordinar de importantă în viitoarea Comisie Europeană. Și domnul Orban a fost foarte inteligent. Uitându-mă la relația lui Orban cu Putin, nu văd bine Republica Moldova, Ucraina și Georgia”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Amintim că atât Rovana Plumb (portofoliul transporturi) și Laszlo Trocsanyi (portofoliul vecinătate și extindere) pentru funcția de membru al Comisiei Europene au fost declarați incompatibili.

Dăncilă l-a propus ulterior pe Dan nica, dar și acesta a fost refuzat de comisia de la Bruxelles, iar varianta de rezervă a rămas Gabriela Ciot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *