Skip to content
Politică

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, gazda unei dezbateri privind programul Orizont Europa

Inquam Photos / Octav Ganea

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), coordonator al grupului PPE în Comisia pentru Transport și turism din Parlamentul European, a fost gazda dezbaterii „Implementarea Horizon Europe: cum să obținem un impact maxim, din cadrul celui de-al 11-lea Summit European pentru Inovație, desfășurat la Bruxelles, în perioada 3-6 februarie, potrivit unei postări pe Facebook.

„Am fost cu toții de acord că cercetarea are un rol esențial în dezvoltarea economică și creșterea competitivității UE, mai ales în contextul noului Pact Ecologic. Însă, în ce privește impactul real al acestui ambițios program european de cercetare, consider că trebuie îmbunătățite următoarele aspecte: nivelul de finanțare, eliminarea diferențelor între universitățile și cercetătorii din Est și Vest, claritatea criteriilor de selecție a proiectelor și corelarea între fondurile alocate Horizon Europe și fondurile structurale”, scrie eurodeputatul PNL.

Marian-Jean Marinescu a fost ales președinte al Intergrupului Cer și Spațiu din Parlamentul European. Alegerea lui Marian-Jean Marinescu în funcția de președinte al Intergrupului Cer și Spațiu vine și în contextul în care europarlamentarul român a fost raportor al Parlamentului European pentru Regulamentul de funcționare a Agenției Europene pentru Siguranță Aeriană, dar și în condițiile în care cel mai ambițios proiect politic la care Marian-Jean Marinescu lucrează de 12 ani în Parlamentul European este inițiativa privind Cerul Unic European. Inițiativa privind cerul unic european vizează creșterea eficienței gestionării traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin reducerea fragmentării spațiului aerian european.

La evenimentul găzduit de eurodeputatul român au participat experți în cercetare, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Președinției croate a Consiliului UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *