Skip to content
Alegeri Politică

Eurodeputatul Sorin Moisă vine la Ponta sau rămâne funcţionarul lui Cioloş?

Pagina Europeană

Surse din Parlamentul European spun că europarlamentarul Sorin Moisă, independent dar afiliat grupului PPE, din care fac parte şi europarlamentarii PNL, este foarte probabil că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar dar nu din partea liberalilor români şi nici a echipei PLUS a lui Cioloş, care şi-a închis deja listele de candidaţi.

Ludovic Orban ne-a declarat că Moisă nu şi-a exprimat nici o dorinţă către PNL de a candida pe listele partidului liberal. În cazul lui Moisă sunt posibile două variante, spun sursele noastre din PE: fie va rămâne funcţionar european în cadrul structurilor de la Bruxelles, sprijinit de Dacian Cioloş, căruia i-a fost şef de cabinet acestuia în timpul exercitării mandatului de comisar european, fie este unul dintre aşii scoşi din mânecă ai lui Victor Ponta. Sorin Moisă a candidat pentru PE în 2014 pe listele PSD. A fost cumva o surpriză atunci că Moisă a intrat în PSD.

În toamna lui 2017 şi-a dat însă demisia din partid şi din grupul parlamentar al socialiştilor europeni, declarându-se independent şi afiliat grupului PPE. Într-o scrisoare publică la momentul demisiei din PSD, Sorin Moisă scria, printre multe altele: “Fiind vorba de un act personal, fie-mi îngăduit să spun câteva lucruri şi despre relaţia mea cu partidul în care am fost adus de Victor Ponta. Am fost adus nu din stradă, ci dintr-o carieră europeană deja solidă, construită exclusiv prin eforturi proprii. Deci PSD nu m-a „făcut om”, şi Victor Ponta nu a pretins niciodată asta. Dimpotrivă, a fost întotdeauna corect şi elegant în relaţia cu mine, respectându-mi şi opiniile, şi libertatea. Relaţia bună cu acesta, întemeiată pe colaborare profesională în perioada când eu lucram la Comisia Europeana împreună cu Dacian Cioloş (cum lucrasem şi cu Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu, în acelaşi mandat), nu s-a transferat niciodată asupra partidului. Am rămas un corp străin, am auzit până la saturaţie glumiţe bazate până şi pe scaunul pe care stăteam sau nu la masă, cum că nu sunt PSD-ist, aluzii nenumărate la faptul că aş fi omul serviciilor sau al americanilor, sau, evident, al Bruxelles-ului însuşi.”

Iată de ce Sorin Moisă ar putea fi încă un personaj pe care fostul premier să-l atragă şi să-l pună pe lista pentru PE.

1 comentariu la “Eurodeputatul Sorin Moisă vine la Ponta sau rămâne funcţionarul lui Cioloş?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *