Skip to content
Educație

Eurodeputatul Victor Negrescu arată ce fac alte state din UE pentru a permite accesul online la educație

PSnews.ro
" "

Eurodeputatul Victor Negrescu (PSD, S&D) arată, într-o postare pe Facebook, ce fac alte state din UE pentru a permite accesul online la educație în contextul în care școlile și universitățile au fost închise pentru a limita răspândirea coronavirsului.

„Educația trebuie să fie o prioritate. Iar educația online sau de la distanță este o opțiune pe care actualii guvernanți nu vor să o vadă. În ultimele zile, cei care ne conduc ne tot spun că nu se poate face nimic, doar să stea copiii și tinerii acasă”, scrie eurodeputatul, nemulțumit de modul în care Guvernul gestionează această situație.

" "
" "

Victor Negrescu punctează că „a trecut deja o lună, pe care generația actuală de copii și tineri a pierdut-o în pregătirea sa, iar părinții, care pot, se văd nevoiți să devină profesori la domiciliu”. În acest sens, eurodeputatul arată că „în timp ce România este blocată, restul Europei se mișcă”.

Victor Negrescu consideră că am putea să preluăm gratuit platforme din alte țări și amintește că în ultimele săptămâni a venit cu mai multe soluții concrete propuse de specialiști.

„Am lansat și o campanie europeană #EducationForAll pe care o puteți susține www.change.org/EducationForAll. Copiii, tinerii, cadrele didactice și părinții merită mai mult. De ceea ce vom face acum depinde acest an școlar și poate viitorul generațiilor următoare”, precizează acesta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *