Europa a atins luni aproape 45°C. Cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată în sudul Spaniei

omactiv.md
Sursă foto: Facebook

Cea mai ridicată temperatură din Europa a fost înregistrată luni în sudul Spaniei, unde la Andujar s-au înregistrat 44,8°C, transmite BBC.

Sicilia nu a fost prea departe, cu 43,5C. Şi ţări precum Italia, Grecia şi Turcia au depăşit, de asemenea, 40C, astfel încât căldura a fost generalizată. De asemenea, se preconizează că va continua pentru o mare parte din această săptămână, iar în unele locuri se aşteaptă ca temperaturile să fie şi mai ridicate în următoarele zile.

Agenţia meteorologică a ONU, Organizaţia Meteorologică Mondială, spune că, până miercuri, căldura se va intensifica în unele părţi ale Mediteranei, inclusiv în Turcia şi Grecia, informează news.ro.

Nopţile vor fi, de asemenea, extrem de călduroase, oferind puţină uşurare de la căldura persistentă.

Incendiu forestier de proporţii deasupra oraşului Bitsch din Valais, Elveţia

Un incendiu forestier de proporţii a izbucnit deasupra oraşului Bitsch din Valais, Elveţia – o regiune renumită pentru staţiunile alpine şi pentru Matterhorn. La faţa locului se află aproximativ 150 de pompieri şi 25 de poliţişti, dar incendiul continuă să ardă necontrolat şi se extinde rapid.

O actualizare recentă de la poliţia locală a declarat că cătunele din zonă au fost evacuate.

În Grecia, temperaturile au atins 40 de grade Celsius

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis, care se află în prezent la Bruxelles pentru un summit, a declarat că autorităţile fac tot posibilul pentru a ajuta.

„Astăzi a fost prima zi esenţial dificilă din această vară”, spune el. „Fără îndoială că vor urma şi altele. Au avut loc şi vor continua să aibă loc incendii de vegetaţie. Acesta este, de asemenea, unul dintre efectele crizei climatice cu care ne confruntăm cu o intensitate din ce în ce mai mare.”

El adaugă: „Provocarea constă în modul în care le putem limita cât mai repede posibil, astfel încât pagubele pe care le suferim să fie cât mai limitate.”

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: