Skip to content
Europa

Europa ar putea ridica embargoul pus pe importul de cereale modificate genetic

facebook

Embargoul privind importul de cereale modificare genetic din SUA şi America Latină ar putea fi ridicat temporar de către Uniunea Europeană pentru a sprijini fermierii care suferă perturbări de aprovizionare ca urmare a războiului din Ucraina, a declarat ministrul spaniol al Agriculturii Luis Planas, citat de Bloomberg.

De asemenea, Spania şi Franţa au propus o excepţie pentru produsele agricole cu urme de ierbicide pentru a creşte stocurile şi a găsi surse alternative de aprovizionare, în principal pentru porumb, care este un ingredient cheie pentru producţia de nutreţuri animale. Invadarea Ucrainei, unul dintre cei mai mari producători mondiali de cereale, a provocat un şoc pe pieţele de materii prime în condiţiile în care preţul alimentelor este deja la un nivel record, scrie ziare.com.

„Acesta este un semnal de alarmă pentru noi să ne gândim cum anume vom avea capacitatea de a asigura securitatea alimentară pentru cei 450 de milioane de cetăţeni ai noştri. Avem nevoie ca UE să adauge flexibilitate la normele privind importurile de cereale„, a declarat Luis Planas într-un interviu pentru Bloomberg News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *