Skip to content
Puterea Știrilor

Europa, cu ochii pe România! Europarlamentarul PSD Doru Frunzulică, dezvăluiri din culisele președinției române la Consiliul UE

" "

România a preluat de mai mult de două luni Președinția Consiliului European și au mai rămas aproximativ patru luni din mandatul exercitat prin miniștri Guvernului Dăncilă.

Eurodeputatul social-democrat Doru Frunzulică, invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, a dezvăluit câteva din culisele politice de la Bruxelles.

Întrebat despre cum se vede președinția României în interiorul structurilor europene, Doru Frunzulică a spus că ”totul merge cum nu se poate mai bine”:

”În cele două luni, președinția română a Consiliului U.E. a închis deja peste 60 de dosare importante, o cifră impresionantă și o performanță recunoscută și de colegii noștri din alte țări, mai ales după declarațiile de anul trecut când domnul președinte Iohannis declara că România nu este pregătită să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. Nimic mai fals! Până și primul-ministru al Finlandei spunea că ‘dacă România nu este pregătită să preia președinția, o s-o preluăm noi!’ 

A fost un scenariu politic de lovire în Guvernul României și chiar de încercare de schimbare a Guvernului din România înainte de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene. Iată că România performează. Prim-ministrul a fost chiar astăzi din nou la Bruxelles, au fost organizate atât de multe acțiuni și conferințe. Astăzi și mâine la București are loc o mare conferință interparlamentară referitor la politica externă și de securitate comună cu participarea unor europarlamentari din mai multe țări, dar și parlamentari din parlamentele naționale ale țărilor membre UE și țărilor asociate. ” a declarat eurodeputatul la Puterea Știrilor.

Și până la finalul mandatului, cam câte dosare credeți că va reuși România să închidă? 

”Este mai greu de pronosticat o cifră. Activitatea efectivă a Parlamentului European, deci dialogul care are loc pe aceste dosare cu Consiliul și Comisia se vor încheia undeva înaintea începerii campaniei electorale, deci în jur de 24-25 aprilie. Deci mai avem cam o lună și jumătate.” a mai spus el.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *