Europa, cu ochii pe România. Pîrvulescu: Toată presa internațională va scrie că Ursula von der Leyen e la București

Cristian Pîrvulescu / Facebook
Cristian Pîrvulescu / Facebook

Congresul Partidului Popular European la București care va începe miercuri, 6 martie a.c. și va fi găzduit de Partidul Național Liberal este „este o mare șansă pentru România, care este pusă pe harta politică a Europei”, este opinia analistului politic Cristian Pîrvulescu.

De altfel, a mai spus analistul pentru PS News, evenimentul „arată importanța pe care PNL o are sau o poate avea” pentru familia politică europeană din care face parte.

„Ideea că un congres internațional (care este o mare șansă pentru România, care este pusă pe harta politică a Europei)(…) e menit să pună în discuții probleme europene, arată importanța pe care PNL o are sau o poate avea.

Este clar că Ursula von der Leyen va fi votată. Vă aduceți aminte că Nicolae Ciucă, președintele PNL și al Senatului anunța de anul trecut că se va întâmpla lucrul ăsta? Deci nu e o surpriză. Nu există contracandidat. Din punctul ăsta de vedere este important, pentru că în presa internațională se va spune cum Ursula von der Leyen a fost la București la Congresul PPE, confirmată ca fiind candidată.

Extrema dreaptă va fi pe lista de discuții. Migrația  este o problemă care va fi dezbătută și în alegerile prezidențiale dar și la alegerile americane din noiembrie. Deci e o problemă importantă în momentul de față. Totuși, importanța evenimentului ține în primul rând de faptul că România a reușit prin Partidul Național Liberal să aducă acest eveniment la București”, a subliniat analistul politic Cristian Pîrvulescu pentru PS News.

La Congresul PPE va participa şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen. Cu o zi înainte de Congres, preşedintele Klaus Iohannis va avea marţi întrevederi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, dar şi cu Preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo şi cu Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber. Partidul Naţional Liberal găzduieşte la Bucureşti (Romexpo) Congresul Partidului Popular European, un eveniment de amploare, în parteneriat cu Partidul Popular European, cea mai mare familie politică din Europa. Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European, dar şi alegerea principalului candidat al partidului pentru funcţiile europene.

Venirea PPE la Bucureşti reprezintă un semn de solidaritate al întregii Uniuni Europene cu România şi statele aflate în vecinătatea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, anunţa PNL. Marţi, cu o zi înainte de Congres, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, dar şi cu Preşedintele Partidului Popular din Spania, Alberto Núñez Feijóo şi cu Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că Bucureştiul va deveni ”centrul politic al Europei” prin Congresul organizat în România. ”La invitaţia PNL, cei mai importanţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană vin în România pentru a decide viitorul Europei”, afirma el, referindu-se la Congresul PPE.

Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care  se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, anunţa, sâmbătă, Congresul popularilor europeni de la Bucureşti, din 6-7 iunie, un eveniment care îi va reuni pe toţi liderii importanţi din Uniunea Europeană.
”Peste câteva zile voi merge la Bucureşti. Sunt încântat de acest lucru pentru că vom decide cu privire la menifesto – ideile pentru viitor. Vom decide, de asemenea, cu privire la candidatul nostru principal, cu privire la cine ne va reprezenta în timpul campaniei europene şi va deveni următorul preşedinte al Comisiei. PPE este puterea Europei”, a anunţat, sâmbătă, Manfred Weber, într-un mesaj postat pe Facebook.

Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, şi-a anunţat recent, la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat.

La Congresul Partidului Popular European (PPE), preşedinta CE urmează să fie desemnată în mod oficial ”spitzenkandidat” – reprezentanta dreptei europene în alegerile europene din iunie.

Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti.

Printre cei prezenţi la eveniment se află şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus intrării României în spaţiul Schengen dar şi preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Euroxdeputatul PNL a prezentat lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola – Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred WEBER – preşedintele României, Klaus IOHANNIS – prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO – prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN – prim-ministrul Suediei, Ulf KRISTERSSON -preşedintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES -cancelarul Austriei, Karl Nehammer -prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR – prim-ministrul Croaţiei, Andrej PLENKOVIĆ – prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK – prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS – prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: