Skip to content
Politică

Europa, în stare de alarmă: militanții ISIS, noi amenințări

" "

Europa este în stare de alarmă, după ce reţeaua teroristă Stat Islamic intenţionează să intensifice atacurile în Europa pe măsură ce pierde controlul asupra teritoriilor din Siria şi Irak.

„Ştim că există deja structuri de comandă şi control care au permis unele dintre atacurile comise recent în Europa. Reţeaua Stat Islamic a infiltrat mulţi militanţi în Europa”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de informaţii americane.

" "
" "

Numeroase atentate islamiste au avut loc în spaţiul Uniunii Europene în ultimul an şi jumătate, soldându-se cu moartea a sute de persoane în Franţa, Belgia şi Germania, potrivit Romaniatv.net

Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) avertizează că atacurile teroriste riscă să se intensifice în Europa. „La un moment dat, vom vedea că există o diasporă teroristă în afara Siriei. Combatanţii Stat Islamic nu au de gând să moară cu toţii pe câmpul de luptă”, a declarat directorul FBI, James Comey.

Conform altor oficiali din cadrul serviciilor secrete americane, recentele atacuri de amploare relativ mică înregistrate în Germania ar putea avea rolul de a permite pregătirea unui atentat de amploare în Europa. Analiştii militari americani au atras atenţia de câteva luni că pierderile teritoriale înregistrare de Stat Islamic în Siria şi Irak vor conduce la intensificarea frecvenţei atenatelor în Occident.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *