Skip to content
Politică

Europa, sub teroare. Viorica Dăncilă: Tragedia din Barcelona, motiv de îngrijorare pentru toată lumea! EXCLUSIV

Europa, sub teroare. Viorica Dăncilă: Tragedia din Barcelona, motiv de îngrijorare pentru toată Europa! EXCLUSIV

Treisprezece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 100 au fost rănite, după ce o furgonetă a intrat în mulţime, joi după-amiază, în zona turistică La Rambla din Barcelona, arată cel mai nou bilanţ anunţat de către Poliţie. Printre victime se află și doi români iar autoritățile de la București anunță că aceștia vor fi vizitați la spital de reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona.

Citiți și UPDATE/Atac TERORIST la Barcelona: 13 morți și 100 de răniți. Două victime sunt din România (VIDEO)

Contactată de redacția de știri PSNEWS.RO, liderul delegației eurodeputaților PSD din Parlamentul European Viorica Dăncilă, a oferit o primă reacție, în care a comentat tragedia petrecută în Spania.

”Este tragic că ne confruntăm din ce în ce mai mult cu astfel de atacuri. Nimic nu justifică faptul că anumiți oameni ucid alți oameni. Nimic nu justifică faptul de a omorî pe cineva. Asta cred că trebuie să fie un motiv de îngrijorare pentru toată Europa. Ceea ce este revoltător este faptul că oamenii nu mai au siguranță și că pleacă în vacanță sau merg în altă țară și se întâmplă astfel de lucruri. Este foarte tragic și cred că pentru toți trebuie să constituie un motiv de îngrijorare. Vedem că ceea ce ni se părea un lucru care se întâmplă foarte rar acum vedem că în diferite orașe din Europa, în diferite țări din Europa, și nu numai, apar din ce în ce mai des astfel de lucruri care cred că trebuie să facă obiectul unor conlucrări mult mai bune între autoritățile din țările europene”, ne-a dezvăluit europarlamentarul.

Mai mult, europarlamentarul Viorica Dăncilă a declarat, pentru PSNEWS.RO, că ultimele atacuri care au avut loc în Spania trag un semnal de alarmă că aria în care aceste tragedii au loc „s-a extins foarte mult”.

”Este greu de prevăzut ceea ce se va întâmpla dar vedem că aria în care au loc astfel de atentate teroriste s-a extins foarte mult. Nu putem să spunem bine că este acolo și nu este în alt loc pentru că vedem că reacțiile lor și modul lor de a gândi, care nu este justificat absolut de nimic, nici de religie, nici de naționalitate, nici de nimic. Nimic nu poate justifica faptul de a ucide alte persoane. Aria este din ce în ce mai largă și nu putem spune că azi este în Barcelona și bine că nu este în alt oraș din Europa pentru că vedem că aria lor de acțiune s-a extins și acest lucru trebuie să constituie o îngrijorare a autorităților în toate țările”, a conchis aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *