Europa trebuie să sprijine în continuare Ucraina, afirmă candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Bruxelles -Trimisul special al AGERPRES, Tudor Martalogu, transmite: Candidaţii la preşedinţia viitoarei Comisii Europene au evidenţiat, în dezbaterea găzduită de hemiciclul Parlamentului European, la Bruxelles, importanţa susţinerii în continuare a Ucrainei în lupta sa de apărare contra agresiunii ruse.

Ursula von der Leyen, candidata Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia viitoarei Comisii Europene şi titulara actuală a funcţiei, a afirmat că Ucraina duce un război contra opresiunii, fiind vorba despre o adevărată ”luptă a democraţiei contra autocraţiei”.

Reprezentantul Renew Europe Now, italianul Sandro Gozi, a subliniat că ”Putin nu se va opri la Kiev” şi de aceea este nevoie de un plan european de dezvoltare a apărării în valoare de 100 de miliarde de euro. În acelaşi timp, Europa trebuie să se asigure că pentru fiecare euro investit în apărare trebuie alocat câte un euro pentru educaţie şi cultură.

În opinia candidatei Verzilor Europeni, Terry Reintke, este esenţial ca Uniunea Europeană să renunţe la unanimitate în Consiliu atunci când se adoptă decizii legate de apărare şi securitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: