Skip to content
Politică

Europarlamentar ceh, arestat pentru o tentativă de fraudă de sute de milioane de euro

Un europarlamentar ceh a fost arestat de poliţia din Elveţia pentru o tentativă de fraudă de sute de milioane de euro.

Politicianul a încercat să scoată de la bancă nu mai puţin de 350 de milioane de euro cu documente false, informează b1.ro.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost ajutat în tentativa sa de trei slovaci. Potrivit mass-media, grupul a încercat să scoată bani de la o bancă din Zurich joi, dar documentele prezentate nu se potriveau cu informațiile din înregistrările băncii.

Europarlamentarul Miloslav Ransdorf, 62 de ani, este expert în Karl Marx și fost profesor de filosofie. Acesta a încercat să scoată 350 de milioane de euro de la o bancă din Zurich, însă documentele prezentate nu se potriveau cu informațiile din înregistrările băncii.

Potrivit autorităţilor, eurodeputatul era însoţit de trei cetăţeni slovaci la bancă.

Miloslav Ransdorf este membru al Parlamentului European de la intrarea Republicii Cehe în Uniunea Europeană în 2004. La scurt timp după incident, oficialii autorităţile elveţiene i au spus ambasadorului ceh că politicianul a fost eliberat şi că, cel mai probabil, este în drum spre casă. În tot acest timp, Miloslav Ransdorf nu a contactat ambasada cehă în Elveția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *