Skip to content
Europa Politică

Europarlamentar german, despre punerea sub acuzare a lui Kovesi: Este un truc politic

360 news

Europarlamentarul german Elmar Brok condamnă practicile de împotrivire pentru candidatura Laurei Codruta Kovesi ca să ajungă la conducerea Parchetului EuropeanOficialul cere autorităților române să-și reanalizeze acțiunile.

La Strasbourg, unde Parlamentul European s-a reunit în această săptămână, veștile de la București trezesc îngrijorări și critici. După ce eurodeputata PPE Roberta Metsola a criticat strategia Bucureștilor, în privința candidaturii lui Kovesi, și europarlamentarul german Brok a luat atitudine, informează Ziare.com.

”Există multe metode prin care poți încerca să oprești ascensiunea unui candidat pe care nu-l simpatizezi din considerente politice. Ceea ce se întâmplă acum este în mod evident un truc politic, însă unul care încalcă domnia legii într-un stat de drept.

Felul în care a fost făcut, exact înainte că dumneaei să vină la Bruxelles, pentru a fi audiată, dovedește clar că este vorba despre o acțiune politică, nu despre un demers judiciar credibil.

Acțiunea judiciară este folosită drept alibi pentru un comportament politic extrem de negativ. Este complet neacceptabil din punctul de vedere al Uniunii Europene că Justiția să fie folosită pentru motivații politice. Vom analiză la nivelul Parlamentului European acest caz, dar pentru mulți europarlamentari este deja clar că guvernul român încalcă principiile statului de drept, similar cu ceea ce s-a întâmplat în Ungaria și Polonia”.

La final, Brok a adăugat: „Cer autorităților române să abandoneze mentalitatea stalinista si sa reanalizeze situatia din perspectiva statului de drept”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *