Skip to content
Politică

Europarlamentar PNL trage un puternic semnal de alarmă după atacul terorist de la Paris

În urmă cu două zile, la Paris, a avut loc un sângeros atac terorist la sediul ziarului de satiră Charlie Hebdo, în urma căruia și-au pierdut viata 12 persoane. Până în acest moment, autorii atacului nu au fost capturați de autoritățile franceze.

În acest context, europarlamentarul liberal Renate Weber a declarat la  RFI că se aşteaptă ca autorităţile române să încerce să ia măsuri care îngrădesc drepturile omului, pe fondul atacului terorist de miercuri de la Paris. Weber crede că vor exista încercări similare şi în alte ţări și a precizat că se teme că drepturile omului vor fi afectate de viitoarele măsuri de securitate luate pe fondul atacului terorist de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris.

„Nu mă îndoiesc că nu doar în România, ci şi în alte ţări se va profita de ceea ce s-a întâmplat, de această tragedie, pentru ca mai departe să tot luăm măsuri de îngrădire a drepturilor fundamentale. Mi-ar plăcea într-adevăr să vedem că se salvează vieţi, mi-ar plăcea să văd că toate astea nu sunt folosite politic”, a precizat Weber.

Întrebată dacă se aşteaptă la o îngrădire a drepturilor omului în România, pe fondul atentatului de la Paris, Renate Weber a declarat că „este posibil ca acest lucru măcar să se încerce.”

„Este posibil ca acest lucru măcar să se încerce. Acum, depinde ce va însemna această îngrădire, depinde cum vor reacţiona şi alte instituţii ale statului român, aici mă refer la Curtea Constituţională, mă refer inclusiv la Parlament, că totuşi, legile prin Parlament ar trebui să se facă. Da, mă aştept la încercări de genul acesta. Întotdeauna se profită de situaţii de acest gen, pentru a mai încerca o îngrădire. Nu e doar o chestiune specifică României, dar e adevărat că noi aici poate mai mult decât alţii mergem în această direcţie”,  a transmis Renate Weber.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *