Skip to content
Politică

Europarlamentar PSD, ales vicepreşedinte al Parlamentului European în locul Corinei Crețu

Ioan-Mircea Paşcu a fost ales, miercuri, vicepreşedinte al Parlamentului European, el fiind singurul candidat pentru postul rămas vacant în urma numirii Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională, de la 1 noiembrie.

Ioan-Mircea Paşcu a fost votat de 284 din cei 461 de europarlamentari prezenţi la sesiunea de la Bruxelles, relatează Mediafax.

Înainte de vot, un eurodeputat eurosceptic a anunţat că renunţă la candidatură, acuzând înţelegeri şi „un pact meschin” între principalele grupuri politice din PE.

Mai mulţi eurodeputaţi au reclamat procedura de vot cu doar două opţiuni – „da” şi abţinere – şi i-au cerut preşedintelui Martin Schulz să ia în considerare posibilitatea de a vota „împotrivă”.

Schulz a explicat că este vorba de o procedură standard, aplicată pentru alegerea tuturor vicepreşedinţilor Parlamentului European.

Anterior, surse social-democrate precizaseră pentru că Parlamentul European urmează să-l aleagă, miercuri, pe Ioan-Mircea Paşcu în funcţia de vicepreşedinte al Legislativului, pe postul eliberat de Corina Creţu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *