Skip to content
Politică

Europarlamentar PSD, ales vicepreşedinte al Parlamentului European în locul Corinei Crețu

Ioan-Mircea Paşcu a fost ales, miercuri, vicepreşedinte al Parlamentului European, el fiind singurul candidat pentru postul rămas vacant în urma numirii Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională, de la 1 noiembrie.

Ioan-Mircea Paşcu a fost votat de 284 din cei 461 de europarlamentari prezenţi la sesiunea de la Bruxelles, relatează Mediafax.

Înainte de vot, un eurodeputat eurosceptic a anunţat că renunţă la candidatură, acuzând înţelegeri şi „un pact meschin” între principalele grupuri politice din PE.

Mai mulţi eurodeputaţi au reclamat procedura de vot cu doar două opţiuni – „da” şi abţinere – şi i-au cerut preşedintelui Martin Schulz să ia în considerare posibilitatea de a vota „împotrivă”.

Schulz a explicat că este vorba de o procedură standard, aplicată pentru alegerea tuturor vicepreşedinţilor Parlamentului European.

Anterior, surse social-democrate precizaseră pentru că Parlamentul European urmează să-l aleagă, miercuri, pe Ioan-Mircea Paşcu în funcţia de vicepreşedinte al Legislativului, pe postul eliberat de Corina Creţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *