Skip to content
Politică

Europarlamentar PSD, avertisment sumbru: cazul bebeluşilor din Argeş se poate repeta oriunde!

" "

Unul dintre actualii europarlamentari PSD care reprezintă România lansează un avertisment sumbru: cazul bebeluşilor din Argeş se poate repeta oriunde!

Într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro, eurodeputatul Claudia Ţapardel se plânge că îmbolnăvirea bebelușilor din Argeș rămâne fără răspuns și fără soluții după prea mult timp de la izbucnirea crizei.

" "

„Politizarea discuției este ultimul lucru pe care ni-l dorim, dar nu putem să asistăm impasibili la o amorțire și o lipsă de acțiune din partea Ministerului Sănătății”, atrage atenţia PSD-ista.

Ea face apel la acţiune din partea Guvernului, apreciind că solicitarea sprijinului european trebuia să aibă loc, pe căi instituționale, cu cel puțin o săptămână mai devreme.

„Nu avem nevoie de vizite la spital și de declarații neutre și lipsite de emoție. Avem nevoie de rezultate și de garanții că Ministerul Sănătății și spitalele din România pot să prevină orice alt caz de acest fel, că familiile din România pot să aibă încredere că bebelușii lor sunt în siguranță.

Nici nu putem să ne gândim la sentimentele pe care le trăiesc familiile care așteaptă cu sufletul la gură un argument concret și o soluție care să le salveze copiii. Trebuie să-i sprijinim și să știe că o țară întreagă este alături de ei, chiar dacă din partea autorităților nu primesc sprijinul de care au nevoie.

Ministerul Sănătății și Guvernul trebuie să vină cu soluții și răspunsuri clare, să ne demonstreze că înțeleg gravitatea situației, să dea dovadă măcar de puțină empatie. Care este motivul pentru care cei mici s-au îmbolnăvit în Argeș, într-un interval de timp atât de scurt? De ce nu au putut fi salvați cei care din păcate și-au pierdut viața pe fondul bolii contactate, cum putem să știm că dacă o astfel de situație apare în oricare alt colț din țară, copiii români vor fi în siguranță?” mai scrie Claudia Ţapardel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *